OHAL onlara yaradı: Koç ve Sabancı karına kar kattı

OHAL onlara yaradı: Koç ve Sabancı karına kar kattı

Koç Holding, enerji ve otomotiv segmentlerinin güçlü katkısıyla geçen yıl aynı döneme göre kârını yüzde 54.4 artarak 1.42 milyar liraya yükselti. Sabancı Holding'in net kârı finansal iştiraki Akbank'ın desteği ile geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artışla 790.2 milyon lira oldu.

Koç Holding'in bu sabah KAP'a gönderdiği ikinci çeyrek sonuçlarına göre, holdingin toplam hasılatı da yüzde 36 artışla 23.2 milyar liraya ulaştı.

Holding'in faaliyet raporunda yer alan bilgiye göre, ilk altı ay sonunda ise konsolide net kâr yüzde 77 artışla 2.54 milyar lira olurken; kârın 1.03 milyar lirası enerji, 664 milyon lirası finans, 571 milyon lirası otomotiv, 204 milyon lirası dayanıklı tüketim, 72 milyon lirası da diğer segmentlerden elde edildi.

Tüpraş'ın finansal performansı Koç'un net kârında büyük önem taşıdı. Tüpraş ikinci çeyrekte 1.46 milyar TL net kâr açıklamıştı. Şirketin geçen yıl aynı dönem kârı ise 330.5 milyon TL olmuştu. 

Sabancı Holding'in ikinci çeyrek net kârı finansal iştiraki Akbank'ın desteği ile geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artışla 790.2 milyon lira oldu. Bu sabah KAP'a gönderilen finansal sonuçlara göre Sabancı Holding'in ikinci çeyrek hasılatı 3.4 milyar TL, finans sektörü faaliyetleri hasılatı da 6.66 milyar TL oldu.

 

ERDOĞAN İTİRAF ETMİŞTİ

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancı yatırımcılara hitap ettiği konuşmasında OHAL'i ne için ve nasıl kullandıklarını itiraf etmiş, “OHAL’den istifade ederek grevlere anında müdahale ediyoruz” demişti.

Erdoğan, “OHAL'i biz iş dünyamız daha rahat çalışsın diye yapıyoruz. Soruyorum. İş dünyasında herhangi bir sıkıntınız, aksamanız var mı? Biz göreve geldiğimizde Türkiye'de OHAL vardı ama bütün fabrikalar grev tehdidi altındaydı. Hatırlayın o günleri. Ama şimdi grev tehdidi olan yere biz OHAL'den istifade ederek anında müdahale ediyoruz. Çünkü iş dünyamızı sarsamazsınız. Bunun için kullanıyoruz biz OHAL'i” diye konuşmuştu.

 

DAHA FAZLA