Öğretmen Şengül Karaca’yı öldüren erkek arkadaşına müebbet hapis talebi

Öğretmen Şengül Karaca’yı öldüren erkek arkadaşına müebbet hapis talebi

İstanbul'da ilkokul öğretmeni Şengül Karaca'yı evinin camından aşağıya iterek öldürdüğü belirtilen erkek arkadaşı hakkında müebbet hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan İstanbul Cumhuriyet Savcılığı iddianame düzenledi. Savcı,  Hasan Aydın hakkında "Kasten insan öldürmek" suçundan müebbet hapis istedi.

Beyoğlu’nda 4 Mayıs'ta Firuzağa İlkokulu’nda öğretmen olan Şengül Karaca, yaşadığı apartmanın penceresinden aşağı itildi. Karaca kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Bir görgü tanığı polise verdiği ifadede Karaca’nın pencereden düştüğü sırada arkasından bir el gördüğünü ve bu kişinin Karaca'nın erkek arkadaşı olan Hasan Aydın olduğunu söyledi. Bunun üzerine gözaltına alınan Aydın çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından tutuklandı.

“KENDİSİ ATLADI” DEDİ

Milliyet’ten Elif Altın’ın haberine göre, Aydın ifadesinde Şengül Karaca'yı aşağıya kendisinin atmadığını, Karaca'nın pencereye çıkarak 'kendimi aşağıya atarım' dediğini, kendisinin engel olmaya çalıştığını buna rağmen Karaca'yı tutamadığını, Karaca'nın pencereden kendisini attığını söyledi.

ŞİDDET GÖRÜYORDU

Arkadaşları Karaca’nın erkek arkadaşının şiddetini maruz kaldığını ve sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımda da şiddet gördüğünü yazdığını söylemişti.

DAHA FAZLA