Öğrenciyi ’hırsız’ suçlamasıyla teşhir eden okul müdürüne soruşturma

Öğrenciyi ’hırsız’ suçlamasıyla teşhir eden okul müdürüne soruşturma

Çanakkale Bayramiç'teki Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü T.Ö., okula ait dizüstü bilgisayarı oyun oynamak için eve götüren 10 yaşındaki öğrenciyi tüm arkadaşlarının önünde ’hırsız’ olarak teşhir etmekten soruşturma başlatıldı.

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesindeki Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü T.Ö. hakkında, okula ait dizüstü bilgisayarı oyun oynamak için eve götürdüğü gerekçesiyle 10 yaşındaki öğrenciyi tüm arkadaşlarının önünde ’hırsız’ olarak teşhir etmekten soruşturma başlatıldı.

DHA'nın aktardığına göre; geçen 18 Eylül Pazartesi günü kaybolan dizüstü bilgisayarın güvenlik kamerası kayıtlarını incelenmesinin ardından 4’üncü sınıfta okuyan bir öğrenci tarafından götürüldüğü tespit edilmiş, öğrencinin oyun oynamak için eve götürdüğü bilgisayarı getirmesi ardından okul müdürü T.Ö., çarşamba sabahı yapılan okula giriş töreninde çocuğu yanına alıp öğretmen ve öğrencilerin gözü önünde ’hırsız’ suçlamasıyla teşhir etmişti.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Bilgisayarı teslim ettiği halde Müdür T.Ö.'nün tüm okulun önünde "Bu arkadaşınızı cezalandırarak konuşmayın" demesi üzerine rencide olan öğrenci ise gözyaşlarına boğulmuştu.

10 yaşındaki öğrenci, bu olayı işi gereği ilçe dışında bulunan ve geçen pazar günü dönen, otobüslerde muavinlik yapan babası F. A.’ya anlattı.

Dün Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne giden baba F. A., okul müdürü T.Ö.’den ve olayda kusuru bulunan herkesten şikayetçi oldu. F. A., adli makamlara da başvurarak şikayetçi olacağını söyledi. Baba F. A., İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Gökhan’ın, okul müdürü T.Ö.’nün bu hafta başındaki törende çocuğu yine yanına alarak öğretmen ve öğrencilerin gözü önünde, bir hafta önceki davranışı nedeniyle özür dilediğini anlattığını söyledi.

Bayramiç İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Gökhan, doğruladığı konu ile ilgili idari soruşturma başlatıldığını ve müfettiş istediklerini belirtti.

DAHA FAZLA