Öğrencilerine intihar videosu izleten din öğretmeni istifa etti

Öğrencilerine intihar videosu izleten din öğretmeni istifa etti

İTÜ Gelişim Vakfı'na ait özel bir okulda 4'üncü sınıf öğrencilerine intihar içerikli video izletilen din dersi öğretmeni tepkiler üzerine istifa etti.

İleri Haber

İstanbul’daki İTÜ Geliştirme Vakfı’na ait Beylerbeyi İlkokulu’nda görev yapan din dersi öğretmeni 4. Sınıf öğrencilerine “intihar eden çocuk” içerikli video izletmiş, velilerin tepkisine neden olmuştu.

"Sevginin sessizliği" isimli kısa filmi öğrencilerine izleten öğretmene tepki gösteren veliler çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu belirtmişti.

Okul tarafından velilere gönderilen mesajda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni M.O.G’nun istifa ettiği, yıl sonuna kadar din dersine sınıf öğretmenlerinin gireceği bildirildi.

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINMIŞTI

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu çocuklara izletilen intihar videosunu Meclis gündemine taşımıştı. Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu sorular yer almıştı:

– Daha önce de aynı öğretmenle anlattığı bazı hikayeler nedeniyle sorunlar yaşadıklarını söyleyen velilerin tepkileri ile çocukların psikolojisinin olumsuz etkilendiği göz önüne alındığında, bahse konu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni ile ilgili olarak okul yönetimi hangi gerekçelerle önlem almamıştır?

– Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni M.O.G.’nin “sevgi” teması altında izlettiği, ‘Sevginin Sessizliği’ adlı videoda, ‘Daha iyi bir baba istiyorum’ diyen bir çocuğun hikayesinin anlatıldığı ve videoda babasının konuşma engelli olmasından dolayı mutsuz olup bunalıma giren çocuğun intihar ettiği, konuşma engelli babanın kanlar içindeki çocuğunu hastaneye yetiştirmesiyle devam eden videoda, ‘Hiçbir baba mükemmel değildir ama bir baba mükemmel sever. Sizi önemseyenlere değer vermeyi unutmayın’ mesajıyla bittiği göz önüne alındığında, 4’üncü sınıftaki çocukların psikolojisini bozacak içerikte intihar temalı bir filmi izleten bahse konu öğretmen, önceki yıllarda görev yaptığı okullarda da benzer tutum sergilemiş midir?

– Engelli bir babaya sahip olan çocukların intihara meyilli gibi yansıtılması ve ‘Sevgi’ temasıyla gösterilen videoda, çocuklara intihar seçeneğinin hatırlatılması göz önüne alındığında, çocukların olası bir travma ile karşı karşıya kaldığı bu durumda, bahse konu öğretmen görevden el çektirilecek midir?

– 2002–2018 yılları arasında Türkiye genelinde illere göre toplam kaç öğretmen diploması olmadığı ya da sahte diploma ile görev yaptığı gerekçesiyle görevden el çektirilmiştir?

DAHA FAZLA