Öğrencilere Ensar Vakfı'nın kitabını okutup sınav yaptılar

Öğrencilere Ensar Vakfı'nın kitabını okutup sınav yaptılar

Kayseri'de bir ortaokulda öğrencilere, tecavüz skandalıyla gündeme gelen Ensar Vakfı tarafından yayınlanan "Namaz Dirilişe Çağrı" adlı kitap okutularak sınav yapıldı. Öğrencilere okutulan kitapta ise "namaz kılmayanlar cezaya müstehaktır", "naylon ve ince bir kumaş giyenler hayvan gibi yaşama arzusundadır" şeklinde ifadeler yer alıyor.

İleri Haber

Kayseri'nin Melikgazi İlçesi'nde bulunan İzzet Öksüzkaya Ortaokulu'nda okul yönetimi tarafından "değerler eğitimi" adı altında öğrencilere Ensar Vakfı'na ait Ensar Neşriyat'tan çıkan "Namaz Dirilişe Çağrı" adlı kitap okutuldu. 

Zorunlu tutulan kitap okumasının ardından öğrencilere bir de kitapla ilgili sınav yapıldı. Okulun internet sayfasında verilen bilgiye göre, sınavın ardından da kitabın yazarı olan Ahmet Bulut'un konuşmacı olduğu bir etkinlik düzenlendi.

Ensar Vakfı tarafından yayınlanan kitapta ise şu skandal ifadeler yer alıyor:

NAYLON VE İNCE GİYENLER HAYVAN GİBİ YAŞAMA ARZUSUNDA OLAN KİMSELERDİR

Vücudun rengini gösterecek şekilde naylon veya ince bir kumaşı giyip dışarıda gezmek haramdır. Ahlakın bozulmasına vesile olduğu gibi, fitne ve fesada da vesiledir. Namus ve şeref mefhumuna sahip bir kimse, erkek olsun kadın olsun böyle bir elbiseyle gezemez. Ancak insanlıktan istifa edip hayvan gibi yaşamak arzusunda olan kimse böyle bir kıyafeti tercih edebilir.

NAMAZ KILMAYAN KİMSE CEZAYA MÜSTAHAKTIR

Namaza inanmayan kimse Müslüman değildir. Onunla evlenmek caiz olmadığı gibi kestiğini de yemek caiz değildir. Fakat namazın farziyetini inkâr etmez, ancak tembellikten dolayı kılmazsa günahkâr olsa bile Müslüman sayılır. İslam hukukuna göre, suçlu olduğundan cezaya müstahaktır.

BEBEKLERİN DAHİ NAMAZA KALDIRILMASI GEREKİR

Aile içinde namaza önem verilmeli. Tüm aile fertleri namaz konusunda harekete geçirilmeli. En küçüğünden en büyüğüne kadar namaz bilinci oluşturulmalı. Ailenin en küçükleri bile sabah namazına kaldırılmalı, küçük yaşta namaza alışmalı ki daha sonra zor gelmesin. Rahmetli Hocamızdan dinlemiştim Suud’da misafir oldukları bir aile beşikteki çocuklarını sabah namazına kaldırınca valide şaşırır. “Hayırdır beşikteki çocuktan sabah sabah ne istersin’’ deyince, evin hanımı “Çocuk şimdiden bu vakitte kalkmaya alışmalı". Ağaç yaş iken eğilir diye boşuna söylememiş büyüklerimiz. Bizim bu yaşlarda yanlış merhametimiz, daha sonra telafisi güç hastalıklara sebep oluyor.

DAHA FAZLA