ODTÜ ormanına TOMA ve çevik kuvvet polisleri eşliğinde iş makineleri girdi

ODTÜ ormanına TOMA ve çevik kuvvet polisleri eşliğinde iş makineleri girdi

ODTÜ ormanından geçecek yol projesi için Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin akşam saatlerinde TOMA ve çevik kuvvet polisleri eşliğinde ormanda çalışmaya başladığı belirtildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin tepki çeken yol projesi için ODTÜ ormanında akşam saatlerinde çalışmaların başladığı belirtildi. 

Bölgede TOMA ve çevik kuvvet ekiplerinin konuşlandırıldığı ve ormana giren iş makinelerinin çalışmaya başladığı bildirildi. 

36 hektarlık bir alanı kaplayacak yol projesi kapsamında binlerce ağacın kesileceği belirtiliyor. 

AHMET ATAKAN'IN KATLEDİLİŞİNİN YIL DÖNÜMÜNDE

2013 yılında da benzer şekilde ODTÜ ormanına giren iş makineleriyle yol çalışması başlatılmıştı. ODTÜ öğrencileri yol çalışmasına karşı direnişe geçerken, yurdun dört bir yanında da ODTÜ'ye destek eylemleri yapılmıştı. 9 Eylül'ü 10 Eylül'e bağlayan gece Antakya'da yapılan eylemde 22 yaşındaki Ahmet Atakan polis tarafından katledilmişti. 

NE OLMUŞTU?

Ankara Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl meclis kararıyla Bilkent Şehir Hastanesi ulaşım güzergâhlarına ilişkin plan değişikliklerini onaylamış, değişiklik yargıya taşınmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ulaşım güzergâhlarına ilişkin 4 ayrı planın onaylanarak askıya çıkarılmasıyla ODTÜ arazisi içerisinden yol ve tünel geçirilmek isteniyor.

Plan değişikliğine göre, Eskişehir Yolu-Bilkent Kavşağı-İncek  Bulvarı güzergahında 2. derece doğal sit alanı statüsünde ODTÜ arazisinin 150-200 metre içerisinden 4,4 kilometre boyunca 50 metre genişliğinde bir yol geçirilecek.

2015 yılında onaylanan ODTÜ Koruma Amaçlı İmar Planı'nda yer alan, tünelin aç-kapa yöntemi kullanılmadan inşa edilmesi gerektiği yönündeki plan notu, bu plan değişikliği ile çıkarılmış, ODTÜ’lüler ve rektörlük bu değişikliğe karşı çıkmıştı. Ancak daha sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ODTÜ Rektörlüğü arasında protokol imzalanmıştı.