ODTÜ Mezunları Derneği: Bu protokolü yok hükmünde sayıyoruz!

ODTÜ Mezunları Derneği: Bu protokolü yok hükmünde sayıyoruz!

ODTÜ Mezunları Derneği, ODTÜ'ye yönelik saldırılara tepki göstererek, rektörlüğü protokolden imzasını çekmeye davet etti.

ODTÜ Mezunları Derneği (OMD); ODTÜ'de Ankara Büyükşehir Belediyesi ve rektörlük işbirliğinde gerçekleştirilen doğa katliamına karşı bir açıklama yayınladı. Açıklamada, ODTÜ Rektörü protokolden imzasını çekmeye davet edildi.

ODTÜ Mezunları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Kamil Akdoğan tarafından okunan basın açıklamasında, 2013 yılında bir gece yarısı baskını ile başlayan talanın son yol projesiyle devam ettiği ve bunun da son olmayacağı vurgulandı.

Açıklamanın tam metni şöyle:

2013 yılında bir gece yarısı baskını ile başlayan operasyon, 9 Eylül 2017'de, kimi yerde 90-135 metreye ulaşan genişlikli 4,5 kilometrelik bir yolla devam etti. Bu yolun ilk görünen faturası bir gecede 36 hektar orman alanının Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin "rekor" diye övünerek aktardığı sözlerle de kamuoyuna yansıyan talanı idi.

Henüz kamuoyu nezdinde çok açık görünmeyen bir diğer fatura ise çok daha büyük bir alanın ODTÜ'den kopartılmasıydı.

Ama bunun da son fatura olmayacağını biliyoruz.

Ankara'daki geçmiş deneyimler çok açık gösteriyor ki; ODTÜ sınırı ile 4,5 kilometrelik yol arasında kalan orman alanı ranta kurban gidecek. O alan, gri beton yığınlarının yükseleceği ve ucu Eymir'e dek sürekli genişleyecek gasplarla devam edecek.

Biz ODTÜ Mezunları Derneği Yönetim Kurulu olarak göreve başladığımız günden itibaren bu tehlikeye işaret ettik. 

Bugün üzülerek görüyoruz ki sadece ODTÜ'yü değil bütün Ankara'yı ilgilendiren kaygılarımızı görmezden gelenlerin, yanlış ve haksız yorumlayanların ve gereğini yapmayanların da dolaylı katkılarıyla on yılların emeğiyle, alınteriyle, özene bezene büyüttüğümüz ormanımız, bir masa etrafında toplanan birkaç kişinin imzası ile hazırlanmış bir protokol sonucu talan edilmiştir.

Ama henüz her şey bitmiş değil!

Tüm mezunlarımızı, bu musibetten alındığını düşündüğümüz derslerle birlikteliğimizi yeniden inşa etmek ve gerek bugünkü gerekse Önümüzdeki yeni talan projelerine hep beraber karşı durmak için aynı ortak paydada buluşmaya çağırıyoruz.

Biz gayriciddi hazırlanan bu protokolü kabul etmiyor, yok hükmünde sayıyoruz!

Sayın Rektörümüzü ise imzaladığı protokolden imzasını çekmeye davet ediyoruz.