Ödemeleri yapılmayan işçiler fabrikayı terk etmiyor!

Ödemeleri yapılmayan işçiler fabrikayı terk etmiyor!

İşçiler, patronun "kriz" bahanesiyle faturayı kendilerine çıkarmasına karşı direnişe geçti.

Tugay Candan/TugayCandan1312

Tuzla Serbest Bölgesi’nde bulunan CSUN EURASIA fabrikasında Birleşik Metal İş  (BMİS) üyesi 400 işçi, ücretlerinin ödenmemesi üzerine fabrikaya kapanarak, direnişe geçti.

Fabrikada kriz bahane edilerek bir yıldır ücretlerin tam olarak ödenmediği, yapılan ödemelerin de düzensiz olduğu öğrenilirken, işçiler “ücretlerin derhal ödenmesi ve sonrasına ilişkin net bir açıklama yapılması” talebiyle direniyor.

DÜNYADA 1’İNCİ SEVİYE ÜRETİCİ!

Çin sermayeli şirket 2013 yılında ülkemizde, güneş enerjisi panelleri üretimine başladı. Kurulurken Türkiye’deki en büyük Çin özel sektör yatırımı olarak kayıtlara geçti. Şirket bu süre zarfında AKP’nin uluslararası sermayeye tanıdığı büyük olanaklar, teşvik ve imtiyazlardan yararlanarak büyüdü. Devlete güneş enerjisi panelleri sattı. Şirket 2014 yılında yüksek verimli güneş panelleri üretiminde dünya çapında birinci seviye üretici seçildi.

BMİS’TEN AÇIKLAMA

BMİS konuya dair yaptığı açıklamada yaşananlardan AKP’nin de sorumlu olduğunu  vurgulayarak, ‘kriz fırsatçılığının’ kabul edilmeyeceğini duyurdu. Açıklamada, “Kurulduğu günden buyana sürekli büyüyen ve karlarına kar katan şirketin ilk krizde faturayı işçilere çıkarmaya kalkmasını kabul etmeyeceğiz. Ayrıca işçilerin hakları konusunda, ülkemize yatırım yapan yerli yabancı sermaye gruplarına bunca imtiyazı, teşviki, imkanı sağlayan hükümetin de sorumlu olacağının bilinmesini istiyoruz.”denildi.