Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan'a hapis cezası

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan'a hapis cezası

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan'a "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan hakkında 11 ay 20 gün hapis cezası verildi. Hapis cezası ertelendi ve 2 yıl denetim süresi konuldu.

Odatv'de 12 Kasım 2014 tarihinde yayımlanan haberde; ABD'li TV kanalı HBO'da John Oliver'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dair söyledikleri yer almıştı. Söz konusu içerik haber gerekçe gösterilerek Barış Pehlivan'a "Cumhurbaşkanına hakaret"ten dava açıldı.

Açılan davanın İstanbul Anadolu 42. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmasında karar çıktı. Kararda, Pehlivan hakkında 11 ay 20 gün hapis cezası verildi. Verilen hapis cezası ertelendi. 2 yıl boyunca başka bir davadan ceza alırsa, gazeteci Pehlivan için 11 ay 20 gün hapis cezasının infazı uygulanacak.

Barış Pehlivan'ın 2012'de aldığı başka bir ceza ise, bugünkü davada "hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına" dair karar verilmemesine neden oldu. Gazeteci Pehlivan, Odatv davası kapsamında cezavindeyken Fethullah Gülen'in açtığı bir davada 5 ay hapis cezasına çarptırılmış ve o cezanın hükmünün açıklanması geri bırakılmıştı. Barış Pehlivan'ın "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla aldığı ceza kesinleşirse, Fethullah Gülen'in açtığı davada da hüküm açıklanacak.

Odatv'nin aktardığına göre; Barış Pehlivan'ın avukatları verilen hapis cezasına karşı istinaf yoluna başvuracak.