Nutella'dan 'kanser yaptığı için raflardan indiriliyor' iddialarına yanıt

Nutella'dan 'kanser yaptığı için raflardan indiriliyor' iddialarına yanıt

Nutella'dan 'kanser yaptığı için raflardan indiriliyor' iddialarına yanıt geldi.

Nutella’nın palmiye meyvesinden elde edilen palm yağı kullanması ve palm yağının kansere neden olduğu gerekçesiyle raflardan indirildiği iddialarına Nutella'nın üretici şirketi Ferrero'dan açıklama geldi.

2016 yılında Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA); 200 derece üzerinde ısıtılan palm yağının diğer bitkisel yağlardan daha tehlikeli olduğunu açıklaması üzerine özellikle Nutella’yla bilinen Ferrero markasının büyük tepkilerle karşılaştığı ve ürünlerinin raflardan kaldırıldığı iddia edilmişti.

'RAFLARDAN İNDİRMİYORUZ'

Kaygılar üzerine Türkiye’de de açıklama yapan Nutella’nın da içerisinde yer aldığı pek çok ürünün üreticisi Ferrore, hiçbir ülkede ürünlerinin raflardan indirilmediğini, bu bilgilerin asılsız olduğunu söyledi.

Teyit.org'un aktardığına göre, Coop isimli marketler zinciri, EFSA’nın raporundan sonra palm yağı kullanılan ürünleri raflara koymama kararı alarak bunun bir önlem olduğunu belirtti.

'MALİYETİMİZ ARTAR'

Ayrıca Reuters’a konuşan Ferrero yetkilileri, palm yağı dışında bir yağ kullanıldığında aynı lezzeti yakalayamayacaklarından endişeli olduklarını ve bu durumun maliyeti de çok fazla artıracağını aktardı.

Ferrero yetkilisi Vincenzo Tapella televizyondaki reklamlarında “Ferrero tarafından kullanılan palm yağı güvenli çünkü bunlar taze sıkılmış meyvelerden elde ediliyor ve kontrollü derecelerde işleniyor” diyor.

Ayrıca Nutella da resmi web sitesinden bir açıklama yayınlayarak, Nutella’nın raflardan indiğine dair haberlerin asılsız olduğunu belirtti.

DAHA FAZLA