Nurol İnşaat'ta iş cinayeti: 'İş güvenliği yok, işçi hatası diye üstünü kapatıyorlar'

Nurol İnşaat'ta iş cinayeti: 'İş güvenliği yok, işçi hatası diye üstünü kapatıyorlar'

Maslak'ta bulunan Nurol İnşaat'a bağlı şantiyede iş cinayeti yaşandı. Güvenlik tedbirlerinin alınmadığı şantiyede, bir işçi hayatını kaybetti, diğeri ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. İleri Haber'e konuşan şantiyede çalışan bir işçi ise, 'İş güvenliği yok, ölüm haberi geldikten sonra 'işçilerin hatası' diyip üstüne kapatmaya çalışıyorlar' dedi.

Maslak'ta bulunan Nurol İnşaat'a bağlı şantiyede sabah 10 sularında, bir işçi, iş başındayken 50. kattan ara boşluğa düşerek ağır yaralandı. Ağır yaralanan işçinin ambulansla hastaneye kaldırıldığı sırada, iş güvenliğinin sağlanmadığı belirtilen şantiyede bir başka işçi de 5. kattan düşerek olay yerinde hayatını kaybetti.

Hastaneye kaldırılan ağır yaralı işçinin hayati tehlikesi devam ederken, şantiyede 'kan verme' anonsu yapıldı. 

"İŞ GÜVENLİĞİ YOK, 'İŞÇİ HATASI' DİYE ÜSTÜNÜ KAPATIYORLAR"

Aynı şantiyede çalışan ve İleri Haber'e konuşan bir işçi, "İş güvenliği yok denilecek derecede, deyim yerindeyse Allah'a emanet çalışıyoruz. Bugün üst üste gelen haberler bizi çok üzdü. Bir arkadaşımız gözümüzün önünde hayatını kaybederken, diğeri ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Arkadaşlarımızın çalıştıkları yerde iş güvenliğini sağlayacak tedbirler alınmamıştı. Ölüm haberi üzerine bu durumu unutturmak için 'işçilerin hatası' diye şantiyeye haber yaymaya başladılar" dedi.