‘Nuriye ve Semih’ten öğrendiğimiz şey geri adım atmamaktır’

‘Nuriye ve Semih’ten öğrendiğimiz şey geri adım atmamaktır’

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yenimahalle Şubesi “Ölümlere sessiz kalmayalım. Nuriye ve Semih’e özgürlük” isimli bir panel gerçekleştirdi. Panelde konuşan Veli Saçılık, “Bir adalet mücadelesi veriliyor aslında burada. Bizi öldürmekle, tutuklamakla tehdit ediyorlar ama bundan korkmuyoruz. Nuriye ve Semih’ten öğrendiğimiz şey; geri adım atmamak, geri adım atmıyoruz” dedi.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevinin 168. gününde Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yenimahalle Şubesi “Ölümlere sessiz kalmayalım. Nuriye ve Semih’e özgürlük” isimli bir panel gerçekleştirdi.

Panele, Veli Saçılık, CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Yüksel direnişçi Mehmet Dersulu, Gülmen ve Özakça’nın avukatı Ebru Timtik  konuşmacı olarak katıldı.

Yüksel Direnişiyle sembolleşen Veli Saçılık panelde yaptığı konuşmasında: “Bizim direnişimiz sadece işe dönme direnişi değil, ortada bir faşizm var, ortada büyük bir hukuksuzluk var. Bir adalet mücadelesi veriliyor aslında burada. Bizi öldürmekle, tutuklamakla tehdit ediyorlar ama bundan korkmuyoruz. Nuriye ve Semih’ten öğrendiğimiz şey; geri adım atmamak, geri adım atmıyoruz. Korkuyorlar. Biz de diyoruz ki korkun, korkmakta haklısınız. Eğer ben bir kişinin işini ekmeğini elinden almış olsaydım, binlerce insanı cezaevinde suçsuz yere tutmuş olsaydım korkardım. Siz de korkmalısınız çünkü siz çok zalimsiniz… Açlık grevi direnişiyle ilgili bu vicdansız hükümetten ne bekliyorsunuz dediklerinde Nuriye ve Semih “biz kitlelerden vicdan bekliyoruz” demişlerdir. Benim de hükümetten beklediğim tek şey defolup gitmeleridir.” dedi.

“DİRENEN KAZANIR, MÜCADELE EDEN KAZANIR”

Panelin konuşmacılarından CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan “Olağanüstü bir OHAL dönemi yaşıyoruz. OHAL bir hukuk rejimidir. Hukuk rejimi demek hukuki kuralları var demektir. Bu OHAL rejiminin hukuki kuralları yok. Tek adam buyurur, emrindekiler de bunu yerine getirirler. Durum budur. Bu sebeple bugüne kadar bu işi çözebilmiş değiliz. Nuriye ve Semih’in işe iade edilmesinin bir anlamı vardır, bu anlam da direnen kazanır, mücadele eden kazanır” açıklamasında bulundu. 

Panelde Tufan Taştan’ın senaristi olduğu Yaşıyor, yönetmenliğini yaptığı Söz Uçar kısa filmlerinin gösterimi gerçekleştirildi. Daha sonrasında Tufan Taştan paneldeki dinleyicilerin sorularını yanıtladı.

Ayrıca Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yenimahalle Şubesi Başkanı Onur Şahin, tutuklanan ESP genel başkanı Çiçek Otlu için dayanışma ve  Bülent Uluer için taziye mesajlarını iletti.