Nuriye ve Semih için 'Açlığa Ses Veriyoruz' konseri

Nuriye ve Semih için 'Açlığa Ses Veriyoruz' konseri

102 gündür açlık grevinde olan eğitim emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Ankara’da bir dayanışma konseri düzenlendi.

KHK ile ihraç edildikleri işlerine dönmek için 102 gündür açlık grevinde olan eğitim emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça bir süredir cezaevinde bulunuyor. Sağlık durumları kötüye giden iki eğitim emekçisi ile dayanışma adına Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda “Açlığa Ses Veriyoruz” isimli bir konser düzenlendi.

Mehmet Özer’in sunduğu konserde müzisyenler Hüsnü Arkan ve Yusuf Gül, Şair Ataol Behramoğlu, Grup Yorum ve Grup Tersname sahne aldı. 

Nuriye ve Semih'in açlık grevlerinin 100. gününde cezaevinden gönderdikleri mektubun okunmasından sonra sözü Semih Özakça'nın eşi, Esra Özakça aldı.

BURADA OLAN HERŞEYİ ONLARA ANLATACAĞIZ

Konsere gelenlere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Özakça, ”Çok heyecanlıyım bugün. Çünkü burada olan herşeyi onlara anlatacağız. Yarın Semih’in görüş günü, selamlarınızı götüreceğiz ona.  Onlarında selamı var hepinize, Sizleri direnişimizin bütün sıcaklığıyla, katılacağınıza olan inancımızla selamlıyoruz.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

SİZLERİN HUKUKUNA GÜVENİYORUM

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın avukatı ise yaptığı konuşmada; Nuriye ve Semih’in tutukluluk hallerine yapılan itirazın bugün 2. kez reddedildiğini, mahkemenin davayı Eylül’e ertelediğini ve yarın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracaklarını söylerken, “Benim bu hukuktan beklentim yok. Ben sizlerin hukukuna güveniyorum.”  dedi.

"ÇİÇEKLERİ KOPARABİLİRSİNİZ AMA BAHARIN GELİŞİNİ ASLA ENGELLEYEMEZSİNİZ!"

Yüksel direnişçisi Sosyolog Veli Saçılık da, “İki öğretmenimiz, iki yoldaşımız 102 gündür açlık grevindeler ve biz 222 gündür direniyoruz.” derken,  “Şimdi Nuriye ve Semih’in çiçekleri elimizde ve İnsan Hakları Anıtı hergün esaret altında. Biz orada çiçek bahçeleri oluşturmuştuk. Polis her seferinde bizim çiçeklerimize saldırdı. Biz orada tekrar tekrar söyledik. ‘Çiçekleri koparabilirsiniz ama baharın gelişini asla engelleyemezsiniz!’ dedik.“ ifadelerini kullandı.