Nuriye Gülmen'den mektup var: Elimizi tutan ellerinizi açlığımıza katık ettik

Nuriye Gülmen'den mektup var: Elimizi tutan ellerinizi açlığımıza katık ettik

Açlık grevindeki Nuriye Gülmen cezaevinden mektup gönderdi.

Nuriye Gülmen, evlerinin kapısı kırılarak gözaltına alınmaları ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmalarının ardından açlık grevi direnişinin 78. gününde cezaevinden mektup gönderdi.

Gülmen, "Bizi unutmayın! Açlığa ses olmayı, ekmek davamızda taraf olmayı, anıtımızın önünü çiçeklendirmeyi unutmayın. Sakın ha, Yüksel'i sahipsiz bırakmayın!" dediği mektubunda şu satırlara yer verdi:

"Sevgili Direniş Dostları, Canım Türkiye Halkları,

İki gün önce yeni bir Gezi ya da Tekel yaratmaya çalışmakla suçlandık ve örgüt üyeliğinden tutuklandık. Ellerindeki soruşturma 20 günlük. "Örgütün seninle irtibata geçti mi" gibi kıymeti kendinden menkul soruların dışında, tek sorabildikleri "Sosyal medya hesaplarında suç unsuru olan herhangi bir şey paylaştın mı?"

Yine de tutuklandık. Hayıflanmıyoruz. Biliyoruz: Adalet o saraylarda, emir-talimatla çalışan savcıların, hakimlerin iki dudağı arasında değil. Adalet bizim ellerimizde, adalet açlığımızdadır!

Bugün açlığın 78. günü. 78 günlük açtığımızla bu kez dört duvar arasından haykırıyoruz: "İşimizi geri istiyoruz!."

Yüksel'in ruhunu, sizin gülüşlerinizi, gözyaşlarınızı, elimizi tutan ellerinizi, üstümüze titreyen canınızı, bize sevgiyle bakan gözlerini aldık, buraya getirdik. Açlığımıza katık yapıyoruz. Betona renk, duvarlara ses yapıyoruz.

Bizi unutmayın! Açlığa ses olmayı, ekmek davamızda taraf olmayı, anıtımızın önünü çiçeklendirmeyi unutmayın. Sakın ha, Yüksel'i sahipsiz bırakmayın!

Sizi çok seviyoruz ve elbette biz kazanacağız!"