Nuriye Gülmen'den mektup var: Bayramın en güzelini halkların adalete doyduğu yarınlarda kutlayacağız

Nuriye Gülmen'den mektup var: Bayramın en güzelini halkların adalete doyduğu yarınlarda kutlayacağız

Açlık grevinin 108'inci gününe giren Nuriye Gülmen, cezaevinden bayram mesajlı mektup gönderdi.

Sincan Cezaevi’nde bulunan kamu emekçisi Nuriye Gülmen mektubunda bayram mesajı iletti, "En güzelini halkların adalete doyduğu yarınlarda kutlayacağız" diye yazdı.

Gülmen mektubunda şu satırlara yer verdi:

"Bugün 21 Haziran. Açlık grevimizin 105. günündeyiz. Pazar günü, açlığın 109. gününde Ramazan bayramını kutlayacak Müslüman halklar...

Ben de ailemden ve sevdiklerimden ayrı ilk bayramımı idrak edeceğim. Bu, aynı zamanda açlıkla geçen ilk bayramım olacak.

Milyonlarca çocuğun geceleri yatağa aç girdiği, milyonlarca insanın, adalete aç olduğu bir dünyada bizim açlığımız nedir ki? Mesele yemeksiz kalmaksa, karın açlığıysa, çocukların bayramlara aç uyandığı bir dünyada açlığımızın adını ağzıma almayız. Ama bugün açlığımızın ifade ettiği şey, karın açlığından çok daha fazlasıdır. 21. Yüzyılda, emperyalizmin bedelini tüm dünya halklarına ödettiği, içinde geçmekte olduğumuz krizinde; adalet, ekmeğe ve onura aç milyonların sesi olma iddiasındadır bizim çekmekte olduğumuz açlık.

Bu bayram, kutlayacağımız en güzel bayram olmayacak. En güzelini halkların adalete doyduğu yarınlarda kutlayacağız. Ama bunu da elimizdekilerle kutlamayı bileceğiz.”