'Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya özgürlük' pankartı açan öğrenciler gözaltına alındı

'Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya özgürlük' pankartı açan öğrenciler gözaltına alındı

Akdeniz Üniversitesi mezuniyet töreninde KHK ile işlerinden ihraç edilen açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya gönderilen destek mesajı üzerine çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

Akdeniz Üniversitesi’nde yapılan mezuniyet töreninde “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya özgürlük” pankartı taşıyan öğrenciler evleri basılarak bu sabah gözaltına alındı. 

SABAH HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Mezuniyet töreni sırasında pankart açan öğrencilere faşist bir grup, özel güvenlik görevlileri ve polis saldırmıştı.Öğrencilere saldırı haberinin yayılması üzerine yandaş Sabah gazetesi, “Nuriye Gülmen’e ve Semih Özakça’ya özgürlük” pankartı açan öğrencileri açık hedef göstermişti. 

FKF’DEN AÇIKLAMA

Gözaltılara ilişkin Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) Akdeniz Üniversitesi bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Yapılan hukuksuz gözaltılar karşısında dayanışmayı kararlılıkla yükselteceğiz. Onurlu gençleri de, akademisyenleri de susturamayacaksınız!” denildi. 

FKF’den yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde:

“Onurlu gençleri de hocalarımızı da susturamazsınız!

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Akdeniz Üniversitesi mezuniyet töreninde “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya Özgürlük” pankartının açan arkadaşlarımıza; polis, özel güvenlik ve faşist çeteler saldırmış, hemen ardından Sabah Gazetesi gibi yandaş “basın kuruluşları” tarafından öğrenciler hedef gösterilmişti.

Yandaşların saldırıları, pankarttan korkanlara yetmemiş olacak ki, bugün sabah saatlerinde demokratik hakkını kullanarak pankart açan arkadaşlarımız evinlerinden gözaltına alınmışlardır.

Yapılan hukuksuz gözaltılar karşısında dayanışmayı kararlılıkla yükselteceğiz.

Onurlu gençleri de, akademisyenleri de susturamayacaksınız!

Arkadaşlarımızın ve hocalarımızın sesini yükseltmeye devam edeceğiz:

NURİYE GÜLMEN’E VE SEMİH ÖZAKÇA’YA ÖZGÜRLÜK!”

DAHA FAZLA