Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya gözaltında işkence

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya gözaltında işkence

Ankara’da ihraç edilmelerini protesto etmek için başlatacakları açlık grevi öncesi dün gözaltına alınan Nuriye Gülmen be Semih Özakça’ya işkence edildiği iddia edildi. Akademisyenlerin avukatı, Gülmen'in parmak izi vermeye karşı çıktığı sırada kolunun kırılmış ya da çıkmış olabileceğini, Özakça'nın da elleri ve ayaklarından kelepçelenmiş şekilde tutulduğunu kaydetti.

Ankara’da ihraç edilmelerini protesto etmek için başlatacakları açlık grevi öncesi dün gözaltına alınan Nuriye Gülmen be Semih Özakça’ya işkence edildiği iddia edildi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildikten sonra Yüksel Caddesi'nde "İşimi geri istiyorum" eylemi başlatan Nuriye Gülmen, Semih Özakça ve Acun Karadağ, dün Meclis'te yaptığı açıklamanın ardından gözaltına alınmıştı.

'NURİYE'NİN KOLU KIRILMIŞ YA DA ÇIKMIŞ OLABİLİR'

Avukat Didem Ünsal, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya gözaltında kötü muamelede bulunulduğunu kaydetti. Dihaber'de yer alan habere göre Avukat Ünsal, müvekkillerinin yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Nuriye kolunu oynatamıyordu. Ters kelepçe yapmışlardı, parmak izi ve üst aramasında işkence gördüğünü düşünüyoruz. Zaten parmak izi vardı ama bir kez daha zorla almak istediler. Nuriye buna karşı çıktığı sırada kolunun kırılmış ya da çıkmış olabilir. Röntgene göndermediler ama bugün göndereceklerini bilgisini aldık.

‘SEMİH HOCAYI ELLERİ AYAKLARI KELEPÇELİ YUVARLAMIŞLAR’

“Semih hoca ise gözaltı merkezine çevrilen yeni spor salonunda tutuluyor. Hem ellerinde hem de ayaklarına plastik kelepçe takmışlar. Böyle bir halde spor salonunun içine yuvarlayarak atmışlar. Bir köşede bekletiliyor."