Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için sağlıkçılardan uyarı: Ciddi risk dönemine girdiler

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için sağlıkçılardan uyarı: Ciddi risk dönemine girdiler

Sağlıkçılar 51 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın “ciddi risk" dönemine girdiklerini belirtti.

KHK’larla ihraç edilen kamu emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça Ankara Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı Önünde 171 gündür oturma, 51 gündür ise açlık grevi nöbeti tutuyor.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasında (SES) Ankara Şube'de bugün bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Sağlıkçılar, Gülmen ve Özakça’nın  grevlerinin 51. gününde artık "ciddi risk" dönemine girdiklerini ifade etti.

Eğitim emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Ankara Tabip Odası, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Ankara Şube ve Çağdaş Hukukçular Derneği'nin çağrısı ile basın toplantısı düzenlenerek açlık grevi direnişçilerinin sağlık durumuna ve girilen kritik evrede karşı karşıya  bulundukları sağlık sorunları ve fiziksel hasar riskine ilişkin bilgi verildi.

Dr. Benan Koyuncu "Semih Özakça açlık grevinin 51. gününde 16 kg kilo kaybı yaşadı. 51’inci günden sonrası hergün çok kritik” diye konuştu.