Nuriye Gülmen ve Semih Özakça hakkında tutuklama kararı

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça hakkında tutuklama kararı

Özel harekat polisleri tarafından evleri basılarak gözaltına alınan açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça hakkında tutuklama kararı verildi.

Açlık grevlerinin 75. gününde evlerinin kapısı kırılarak gözaltına alınan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça, savcılık sorgusunun ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme heyeti, Gülmen ve Özakça hakkında tutuklama kararı verdi.

Mahkemenin tutuklama gerekçesinde Gülmen ve Özakça'ya "DHKP-C üyesi olma ve terör örgütü adına faaliye yürütme" suçlaması yöneltildi. Tutuklama gerekçesinde ayrıca "tutuklanmamaları halinde adaletin işleyişine zarar verecekleri" ifadesi kullanıldı. 

"SİZE NE TÜR MENFAATLER SUNULMAKTADIR?"

Avukat Selçuk Kozağaçlı’nın aktardığına göre, Gülmen ve Özakça’ya savcılık ifadelerinde şu sorular soruldu:

-(Semih Özakça’ya) “Gitar çalıp şarkı söylediğin bir video paylaşılmış, sen de beğenmişsin paylaşanların örgüt üyesi olabileceğini düşündün mü?”

-“Masumane hak arayışı görünümündeki bu eylemlerin asıl amacı nedir?”

[ih2]

-“Ülkemiz genelinde eylem birlikteliği yaparak ülkemizde gezi türü olaylar mı başlatmak istiyorsunuz?”

"Yaptığınız eylemlerle hak arayışından uzak halkta kin ve nefret uyandıran eylem tarzı yapmanızın amacı nedir”

"Ölüm orucu eylemi yapmanız konusunda size ne tür menfaatler sunulmaktadır?"

SAVCI "GEZİ VE TEKEL EYLEMLERİNE DÖNÜŞEBİLİR" DEMİŞTİ

Savcılığın, Gülmen ve Özakça'nın evlerine yönelik baskın için "Gezi ve Tekel eylemlerine dönüşebilir" gerekçesini öne sürdüğü öğrenilmişti.

Gülmen ve Özakça’ya destek vermek isteyenlere dün Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde toplandı. Polisin gün boyu devam eden saldırılarında birçok kişi darp edilerek gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Semih Özakça’nın eşi Esra Özakça ve annesi Sultan Özakça’da bulunuyor.

Polis İnsan Hakları Anıtı önünü bariyerlerle kapatırken CHP’li vekiller de oturma eylemi başlatmıştı.