Nuriye Gülmen ve Semih Özakça hakkında 20 yıla kadar hapis istemi

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça hakkında 20 yıla kadar hapis istemi

Tutuklanan eğitim emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça hakkında hazırlanan iddianamede 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu tarafından, dün tutuklanan açlık grevindeki eğitim emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça hakkında hazırlanan iddianamede 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi. 

Konuya ilişkin İleri'ye konuşan Avukat Selçuk Kozağaçlı, iddianamenin Gülmen ve Özakça'ya yönelik "yasa dışı silahlı örgüt üyeliği" ve "örgüt propagandası" suçlamasıyla açılan davaya ilişkin hazırlandığını söyledi. 

"AÇLIK GREVİNE DEVAM EDİYORLAR"

Gülmen ve Özakça'nın cezaevinde açlık grevine devam ettiklerini belirten Kozağaçlı, su, şeker ve B vitaminin ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi. Kozağaçlı, Gülmen ve Özakça'nın tecritte tutulmadıklarını ve her ikisinin de yanında başka davalardan tutukluların bulunduğunu da ifade etti. 

"ZORLA TIBBİ MÜDAHALE HEKİMLERİ BAĞLAYAN SÖZLEŞMELERCE YASAK"

Gülmen ve Özakça'nın bilinçlerinin açık olduğunu belirten Kozağaçlı, açlık grevine yönelik olası bir zorla müdahaleye ilişkin, "Türkiye'nin de imzacı olduğu ve hekimleri bağlayan uluslararası sözleşmelere göre zor kullanılarak tıbbi müdahalenin gerçekleştirilmesi yasaklanmıştır" dedi. 

"BİZİMLE DAYANIŞMA GÖSTEREN HERKESE SEVGİLER"

Kozağaçlı, Gülmen ve Özakça'nın cezaevinden, "Açlık grevine devam ediyoruz. Bunu hapishane yönetimine bildirdik. İşimize dönene kadar devam edeceğiz. Bizimle dayanışma gösterdiği için zarar gören herkese sevgilerimizi iletiyoruz" mesajı gönderdiğini aktardı.