Nuriye Gülmen ve Semih Özakça evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça evlerine yapılan baskınla gözaltına alındı

Özel harekat polisleri tarafından evleri basılan açlık grevindeki eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça gözaltına alındı.

Güncelleme 11.50

Gülmen ve Özakça ile birlikte gözaltına alınanlardan Avukat Ebru Timtik ve Avukat Ayşegül Çağatay serbest bırakıldı.

Güncelleme 09.55

Gözaltına alınan Esra Özakça'nın serbest bırakıldığı öğrenildi.


KHK ile ihraç edildikleri görevlerine dönmek için 75 gündür açlık grevinde olan kamu emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın evine gece yarısı polis baskını yapıldı. 

Özel harekat polisleri Gülmen ve Özakça'nın kaldığı evlerin kapılarını kırarak içeri girdi. Savcılığın, Gülmen ve Özakça'nın evlerine yönelik baskın için "Gezi ve Tekel eylemlerine dönüşebilir" gerekçesini öne sürdüğü öğrenildi. Evlerde arama yapılırken, Gülmen ve Özakça hakkında gözaltı kararı olduğu bildirildi. 

Avukat Selçukkozağaçlı, Gülmen ve Özakça'nın gözaltına alındığını “Nuriye Gülmen ve Semih Özakça zorla gözaltına alındılar. Üçüncü kez aynı şube tarafından. ‘Asla vazgeçmeyeceğiz’ mesajını iletmemi istediler” diye duyurdu. 

Gülmen ve Özakça'nın gözaltına alınmasına engel olmak isteyen Esra Özakça, Avukat Ebru Timtik ve Avukat Ayşegül Çağatay da gözaltına alındı.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın gözaltına alınmasına ilişkin Avukat Selçuk Kozağaçlı da Twitter üzerinden açıklama yaptı. Gülmen ve Özakça ile görüşen Kozağaçlı şu ifadelere yer verdi:

"Nuriye ve Semih Terör Şubesinde, birazdan görüşeceğiz, tıbbi kontrolleri Ulus Devlet Hastanesinde yapılmış.

Sağlık durumları ve gözaltı sürecine ilişkin görüşmeden sonra bilgi aktaracağız.

Semih ve Nuriye nin selamları var herkese, yorgun ama iyiler. Oldukça hırpalanmışlar.

Su ve şeker yatırdık, ancak gözaltı süresinin uzaması halinde her ikisini de keseceklermiş, böyle bir haksızlığa boyun eğmeyecegiz dediler."

Semih Özakça'nın evine yönelik polis baskını evdekiler tarafından böyle kaydedildi: