Nuriye Gülmen: Direniş alanımıza saldırı devam ederse buradan bir dakika bile ayrılmayız

Nuriye Gülmen: Direniş alanımıza saldırı devam ederse buradan bir dakika bile ayrılmayız

Direnişin 191., açlık grevinin 71. gününde açlık grevindeki kamu emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destekler devam ediyor.

Açlık grevinin 71. gününde gece yarısı alana yapılan polis saldırısının ardından şair Ataol Behramoğlu, TKP Genel Başkanı Erkan Baş, CHP’li vekiller Ali Şeker, Orhan Sarıbal, Gaye Usluer, Mustafa Akaydın ve Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün de olduğu isimler alana desteğe gelenler arasındaydı.

4 gündür üst üste direniş alanına yapılan saldırılar hakkında konuşan Nuriye Gülmen, “Polisin saldırıları devam ediyor. Biz burayı dişimizle tırnağımızla kazandık. Ve şimdi kazandığımız ve burada açlık grevine başladığımız bu alanı bizden almaya çalışıyorlar. Burası Semih’le ikimizin evi. Burada olamıyoruz gün boyu ama buraya bu şekilde saldırmaya devam ederlerse buradan bir dakika bile ayrılmayız. Bizi de gözaltına alacaklar. Burası direniş alanımız. Herkesi burayı sahiplenmeye davet ediyoruz. Eğer burayı kalabalık tutabilirsek gece nöbetinde bu saldırıların önüne geçebileceğimizi düşünüyoruz" diyerek tepkisini dile getirdi.

İhraç edilen öğretmen Acun Karadağ “Direnmeye devam edeceğiz. Polisin baskıları bize asla geri adım attıramaz. Biz üşüdüğümüz için ateş yakıyoruz, yakmaya da devam edeceğiz. Direniş ateşi anlamı da yükledik buna. Direnişin büyümesi ateşin harlanması çok da hoşlarına gitmiyor. Biz direniş ateşeni daha da büyüteceğiz harlandıracağız” dedi.

Bugün saat 19.00’da OHAL Komisyonuna ilişkin direniş alanında bir söyleşi yapacalarını belirten Karadağ, “Komisyomların aslında ne kadar zararlı olduğunu konucağız” dedi.

CHP’Lİ USLUER: OHAL KOMİSYONUNDAN BEKLENTİM YOK

Direniş alanında bir açıklama yapan CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer ise şunları söyledi:

“Semih ve Nuriye haklı bir direniş içerisindeler ancak bu haklı direniş sadece kendileri için değil 130 bin insan kaplerinideki taşları çıkarın temiz yüreklerinizle bakın diyorlar. Bizi suçluysak yargılayın ama bizi yargısız infaz etmeyin diyorlar. Semih ve Nuriye’nin tek istediği görevlerine geri dönmek, adaleti sağlamak.OHAL Komisyonu kuruldu 7 üyeli komisyonun 3 üyesi dün belli oldu. OHAL Komisyonu’ndan bir şey bekliyor muyuz? Ben bir siyasetçi olarak beklemiyorum. Avrupa’da Türkiye’yi bir müddet daha aklayabilmek için yalandan bir komisyon kurdular.

Ben bir hekim ve anne olarak bütün anneler babalara ama en başta siyasilere sesleniyorum yüreğinizdeki taşları çıkarmanın vakti geldi.”

POLİSLER İLE ALANDAKİLER ARASINDA GERİLİM YAŞANDI

Basın açıklaması sırasında polislerin alandakileri kameraya çekmesine tepki gösteren destekçiler arasında kısa süreli bi gerilim yaşandı.

Şair Ataol Behramoğlu, polislere tepki göstererek “Sizin mesleğinizden görevden alınan, işsiz bırakılan insanların acaba kaç tanesi suçludur ve bunu hak etmiştir? Bu soruyu kendinize sorun. Kendi vicdanınıza sorun. Meslektaşalarınızın başına gelen yarın sizin başınıza gelir. Çünkü bu ülkede hak hukuk adalet yoktur. Daha dikkatli olun, daha insan olmaya gayret edin.56 kişi intihar etmiş. Bu intihar edenler arasında emniyet görevlisi arkadaşların meslektaşları da vardır. Bunun adı faşizmdir. 

200 gündür Cumhuriyet yazar ve yöneticileri cezaevinde ve mahkeme karşısına çıkmadı. Böyle bir adalet olabilir mi? Bugün Türkiye’de yaşadığımız ortam General Evren’in Türkiye’sine rahmet okutacak durumdadır” diye konuştu.

Behramoğlu, “Burada bulunmaktan ötürü kişisel hem üzüntü hem utanç duyuyorum. Yemek yedik buraya geldik, çekip gidicez yine yemek yiyeceğiz zıkkım olsun diyesim geliyor” ifadelerini de kullandı.

ATAOL BEHRAMOĞLU ŞİİR OKUDU

Şair Ataol Behramoğlu alandakilere “Yangın Yeri” isimleri şiirini okudu.