Nurcan Arslan'ı 11 kurşunla katleden sanığa 'iyi hal indirimi' verdiler!

Nurcan Arslan'ı 11 kurşunla katleden sanığa 'iyi hal indirimi' verdiler!

Küçükçekmece'de 2016 yılında Nurcan Arslan'ı 11 kurşunla katleden Abdullah Melih Barış'a "iyi hal indirimi" uygulandı.

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde 2016 yılında Nurcan Arslan'ı ruhsatsız tabancasıyla 11 kurşunla öldüren sanığa "iyi hal indirimi" uygulandı. Mahkeme önce ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdığı sanık Abdullah Melih Barış'ın cezasını müebbet hapse çevirdi. Arslan'ın ailesi karara isyan etti.

İYİ HAL İNDİRİMİ UYGULANDI!

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Abdullah Melih Barış’ı kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdı. Ancak mahkeme bu kararın ardından, sanık Barış’ın "duruşmadaki iyi halini göz önünde alarak" cezayı müebbet hapse indirdi.

Sanık hakkında haksız tahrik indirimi uygulanmasına yer olmadığını hükmeden mahkeme heyeti, ruhsatsız silah bulundurmak suçundan verdiği cezada da indirime gitti. Ruhsatsız silah bulundurmak suçundan önce sanık Barış’ı 2 yıl hapse çarptıran mahkeme daha sonra bu cezaya da "iyi hal" indirimi uygulayarak 1 yıl 8 ay hapse indirdi.

Mahkeme heyeti, sanık Abdullah Melih Barış’ın tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Karar sonrası Arslan’ın annesi Hayriye, kız Kardeşi Gülcan Arslan ve kadın örgütleri karara isyan etti. Arslan'ın ailesi ve kadın örgütleri iyi hal indirimini uygulanmasına tepki gösterdi, adliye önünde "Erkek vuruyor, devlet koruyor" sloganları atıldı.

'İYİ HAL İNDİRİMİ YAPILMASINI KABUL ETMİYORUZ'

İHA'nın aktardığına göre, karar sonrası açıklama yapan dava avukatı Gülhan Kaya, “Bugün kendisi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmişken ne yazık ki iyi hal indirimi yapılarak müebbet hapis cezasına düşürüldü. Mahkeme kararını iki şekilde değerlendirmek lazım. Sanığın tasarlayarak öldürmeden ceza alması olumludur. Haksız tahrik indirimi almaması olumludur. Ne yazık ki iyi hal indirimi bu dosyada da uygulandı. Sanığın kravatla duruşmaya girmesi, heyete karşı bir saygısızlık yapmamasının iyi hal indiriminde yeterli olmamasını düşünüyoruz. Esasında mahkeme şöyle düşünseydi, türlü iftiralarla, akıl sağlığım yerinde değil diyerek esasında mahkemeyi oyaladı. Burada sadece sesinin yükselmemesi, sadece heyete saygısızlık yapılmamasından yola çıkarak iyi hal indirimi yapılmasını kabul etmiyoruz” dedi.

DAHA FAZLA