'Niye bana sahip çıkmıyorsun?' demişti: Erdoğan Sefter Taş’ın ailesine taziye telefonu etmedi

'Niye bana sahip çıkmıyorsun?' demişti: Erdoğan Sefter Taş’ın ailesine taziye telefonu etmedi

IŞİD tarafından yakılarak öldürüldüğü devlet tarafından kabul edilen er Sefter Taş’ın ailesini ne Başbakan Binali Yıldırım ne de Cumhurbaşkanı Erdoğan aradı.

1 Eylül 2015’te IŞİD tarafından kaçırılan ve yakılarak öldürüldüğüne ilişkin videosu yayınlanan er Sefter Taş’ın babası devletin görüntüleri kabul ederek oğlunun öldürüldüğünün doğrulandığını söylemişti. 

Baba Aydın Taş, “Cumartesi günü bana oğlumun şehadet belgesini getirdiler. ‘Başınız sağ olsun oğlunuz şehit düşmüş” şeklinde kendilerine oğullarının vefat haberinin verildiğini aktardı. Baba Taş, oğlunun ölümünün Kara Kuvvetleri komutanı tarafından teyit edildiği bilgisinin verildiğini de ifade etti. 

“PERİŞAN DURUMDAYIZ”

Telefonla ulaştığımız baba Aydın Taş, “Bir anne babanın evladı şehit olursa o ailenin durumu nasıl olabilir? Perişan bir durumdayız. Ama bir yandan da şehit anne babası olduğumuz için gurur duyuyoruz. Vatanımız sağ olsun. Bundan başka diyecek bir şey bulamıyor insan. Gönül isterdi ki insanın evladı  böyle olmasın ama olduktan sonra elden bir şey gelmiyor” şeklinde konuştu.

Baba Taş Iğdır valisinin ve garnizon komutanının taziye ziyaretine katıldığını, taziye yemeğinin de valilik tarafından düzenlendiğini söyledi.

Baba Taş “Cumhurbaşkanı ya da başbakan sizi taziye için aradı mı?” sorumuz üzerine “Hayır aramadılar” dedi.

Baba sorularımız üzerine Erdoğan ya da Yıldırım tarafından kendilerine herhangi bir haber de gönderilmediğini ifade etti. 

Taş, açtıkları gaiplik davasına da gerek kalmadığını belirtti.

Baba Taş, eşinin haberi aldıktan sonra defalarca hastaneye kaldırıldığını ve psikolojik ilaçlar kullandığını da anlattı. 

ER SEFTER TAŞ
Sefter Taş, 1 Eylül 2015’te Suriye sınırındaki Kilis sınır karakolunda IŞİD’le çıkan çatışmada IŞİD tarafından kaçırıldı. Saldırıda piyade er Yusuf Beylem hayatını kaybetti.

IŞİD, 22 Aralık 2016 gecesi Sefter Taş ve Fethi Şahin’in yakılarak infaz edildiğine dair 19 dakikalık bir videoyu sosyal medya üzerinden paylaştı. Videoda, asker kamuflajı içindeki bir kişi Türkçe konuşarak isminin Sefter Taş olduğunu söylüyordu.

Görüntülerin ardından iktidar tamamen sessizliğe büründü. 

“ERDOĞAN, SEN RAHAT YERDE OTURUYORSUN”
IŞİD 2016 yılının ağustos ayında yayınladığı Konstantiniyye dergisinde Eylül 2015'te kaçırdığı Türk askeri Sefer Taş'ın röportajını yayınladı.

Röportajda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen Taş, “Sayın Recep Tayip Erdoğan; sen rahat yerde oturuyorsun, eşin, oğlun ve kızın yanında. Niye bana sahip çıkmıyorsun?” diyordu.

“TÜRKİYE BANA NEDEN SAHİP ÇIKMIYOR?”

 “Sayın Recep Tayip Erdoğan, kardeşim ve babam evi geçindirmek için çalıştılar. Bu benim zoruma gitti. Çünkü benden bir yaş küçük kardeşim çalışıyordu. Sakat kardeşime bakmak için okulumu bıraktım, askere gelinceye kadar çalıştım, hayvanlara baktım, Ankara’da da çalıştım. Çok sırtım kırıldı. Bir ara sınırda nöbetçiyken karakola gittim ve evimi aradım. Annemle konuştum, anacığım, sevdiğim kız köye geldi mi, dedim? Anacığım, sen de dedin ki sadece bir gün geldi. Teyze kızımı çok sevdiğim için karakolda ağlıyordum. Bu yazıyı yazarken de ağlıyorum elim titriyor ve zannediyorum ki; anacağım, babacığım, kardeşlerim, ailem ve sevdiğim kız hep yanımdasınız. Ve hep bunu düşünerek ağlıyorum. Niye ben bu hale geldim. Türkiye’ye asker olduğum için mi? Türkiye’m neden bana sahip çıkmıyor?