Nilüfer Belediyesi Avrupa Gökkuşağı Şehirler Ağı’na katıldı

Nilüfer Belediyesi Avrupa Gökkuşağı Şehirler Ağı’na katıldı

Bursa Nilüfer Belediyesi, Avrupa’da LGBTİ haklarını gözeten kent politikalarıyla öne çıkan şehirlerin bir araya geldiği Gökkuşağı Şehirler Ağı’na katıldı.

LGBTİ haklarını gözeten kent politikalarıyla öne çıkan Bursa Nilüfer Belediyesi, Türkiye’den Şişli ve Beşiktaş belediyelerinin de üyesi olduğu Avrupa Gökkuşağı Şehirler Ağı’na katıldı.

Kaos GL'ye konuşan Nilüfer Belediyesi Eşitlik Birimi’nden Halim Kır, Gökkuşağı Şehirler Ağı’nın, 2008 yılında Hollanda merkezli olarak Avrupa'da LGBTİ politikaları bulunan şehirlerin bir araya gelerek oluşturdukları bir ağ olduğunu belirten Kır şunları söyledi:

“Ağın, hem LGBTİ haklarını gözeten kent politikalarının geliştirilip yaygınlaştırılması hem de yerel yönetimlerin LGBTİ hakları konusundaki sorumluluklarını ortaya koyması açısından oldukça önemli bir rolü var.”

“CİNSEL YÖNELİM VE CİNSİYET KİMLİKLERİNİ KAPSAYICI POLİTİKALAR ÜRETİYORUZ" 

Kır, Nilüfer Belediyesi’nin uzun yıllardır tüm cinsel yönelim ve cinsiyet kimliklerini kapsayıcı politikalar üretme, hizmet alanını bu bakış açısı ile tasarlama yönünde çalışmalar yaptığını hatırlatarak bu çalışmaları şöyle özetledi:

“Kent politikalarının üretilmesinde LGBTİ'lerin de söz sahibi olması, LGBTİ'lerin belediye hizmetlerine erişimleri, LGBTİ hakları konusunda farkındalık çalışmalarının desteklenmesi gibi çalışmalarımız var. Tavrımız her zaman yapılan bu çalışmaların geliştirilmesi yönünde oldu. Bu amaçla politikamızı ve çalışmalarımızı geliştireceğine inandığımız her türlü adımı atıyoruz. Gökkuşağı Şehirler Ağı'nın da bu çalışmalarımızı destekleyen bir ağ olacağına inanarak başvurumuzu yaptık. Üye olma için belirli kriterler mevcut, bunları da karşıladığımız için başvurumuz kabul edildi.”

“FARKLI BELEDİYELERLE İŞBİRLİĞİ ÇALIŞMALARIMIZI OLUMLU ETKİLEYECEK" 

Nilüfer Belediyesi Eşitlik Birimi’nden Halim Kır, Gökkuşağı Şehirler Ağı üyesi olmanın kendileri açısından önemini ise şöyle anlattı:

“LGBTİ hakları için çalışmalar yürüten farklı ülkelerden belediyeler ile işbirliği içinde olmamızın, yürüttüğümüz çalışmalar açısından olumlu etkisi olacağına inanıyorum. Bununla birlikte ağın belirlediği koşulları yerine getiriyor olabilmenin, Nilüfer Belediyesi'nin eşitlikçi bakış açısına yakıştığını düşünerek bu üyeliğin bizim için onur verici olduğunu söyleyebilirim.

“Böyle bir üyeliğin getirdiği avantajları da en işlevsel şekilde kullanarak bu zamana kadar yapılmış ve yapılmakta olanları daha ileri bir noktaya taşımak için çalışmaya, LGBTİ hakları konusundaki tavrını da her zaman ortaya koymaya devam edecek.”

DAHA FAZLA