Nilhan Osmanoğlu: Özel okula gitmek zorunda kaldık

Nilhan Osmanoğlu: Özel okula gitmek zorunda kaldık

Üiversitede katıldığı bir panelde konuşan Abdülhamit'in torunu Nilhan Osmanoğlu, çok baskı gördüklerini anlatmaya çalışırken ilginç ifadeler kullandı.

AKP döneminde yoğunlaşan Yeni-Osmanlıcı görüşün bir etkisi olarak popülerleşen Osmanoğlu ailesinin en çok konuşulan isimlerinden olan Nilhan Omsanoğlu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde katıldığı bir panelde AKP'den önce neler yaşadıklarını anlattı.

AKP öncesi iktidarları eleştirmek için başladığı konuşmada özel okulda okuduğunu ağzından kaçıran Nilhan Osmanoğlu, bunun sebebinin devlet okullarındaki baskıdan kaynaklı olduğunu iddia etti. Osmanoğlu, "Soy adımı duyduklarında Osmanlı soyundan mı geliyorsunuz sorusunu soruyorlardı. Ben de belli olmasın diye hayır diyordum." dedi.

'ÖZEL OKULA GİTMEK ZORUNDA KALDIK'

On yıl öncesine kadar dedesi ve soyu hakkında dışarıda konuşamadıklarını iddia eden Osmanoğlu, "Devlet okulunda okumamızın imkanı bile yoktu. Oradaki hocaların psikolojik baskıları yüzünden özel okula gitmek zorunda kaldık. Osmanlı ailesi ile bir ilişkiniz mi var dediklerinde hayır dediğim çok zaman oldu, deşifre olmamak için. Çünkü büyük sıkıntılar yaşatıyorlardı. Şimdi yavaş yavaş Allah’a hamd olsun bugünleri de gördük inşallah daha güzellerini de göreceğiz" ifadelerini kullandı.