New York'ta Erdoğan-Trump görüşmesi

New York'ta Erdoğan-Trump görüşmesi

Erdoğan, New York'ta ABD Başkanı Trump ile bir araya geldi.

BM Genel Kurulu için New York'a gelen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile görüştü.

Lotte New York Palace Otel'de Türkiye saati ile 22.15'te başlayan görüşme yaklaşık 50 dakika sürdü. Erdoğan, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada "Görüşme iyi geçti" dedi.

Görüşmede, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, BM Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da hazır bulundu.

ERDOĞAN: BÖLGESEL GELİŞMELERİ ELE ALMA FIRSATI BULACAĞIZ

Erdoğan ve Trump, gazetecilerin karşısında toplantı öncesi açıklamalarda bulundu. Erdoğan, açıklamasında, "Birleşmiş Milletler Genel Kurulu vesilesiyle bulunduğumuz Amerika'da değerli dostum Donald ile bugün heyetlerarası ve ikili görüşmeyi gerçekleştireceğiz. İnanıyorum ki gerek Amerika-Türkiye ilişkileri gerekse bölgesel gelişmeler, dünyadaki diğer konuları ele alma fırsatını bulacağız" dedi.

TRUMP: HARİKA BİR DOSTLUĞUMUZ VAR, ERDOĞAN ARKADAŞIM OLDU

Trump ise, "İki ülke ilişkileri, sanırım şu an hiç olmadığı kadar yakın" dedi. Erdoğan için, "Harika bir dostluğumuz var" diyen Trump, "Erdoğan arkadaşım oldu" ifadesini kullandı.