Nevin Yıldırım hala size bakıyor: Dünden bugüne neler yaşandı?

Nevin Yıldırım hala size bakıyor: Dünden bugüne neler yaşandı?

Müebbet hapis cezasına çarptırılan Nevin Yıldırım’ın temyiz duruşması yarın saat 10.00’da Yargıtay’da görülecek. Dava öncesi yaşananları derledik.

Isparta’nın Yalvaç ilçesi Koruyaka köyünden 2 çocuk annesi Nevin Yıldırım,  28 Ağustos 2012 günü kendisine silah zoruyla tecavüz eden 2 çocuk babası 35 yaşındaki Nurettin Gider'in başını “işte namusumla oynayanın kellesi, benim arkamdan konuşmayın” diyerek köy meydanına attı.

Nevin Yıldırım, ifadesinde Nurettin Gider’i önce tüfekle vurduğunu, sonra başını bıçakla kestiğini söylemişti.

Müebbet hapis cezasına çarptırılan Nevin Yıldırım’ın temyiz duruşması yarın saat 10.00’da Yargıtay’da görülecek.

Kadın örgütleri ve feminist avukatlar duruşma öncesi bir çağrı metni yayınlayarak, “Nevin gibi erkek şiddetinden kurtulma yollarının kapatıldığı, tecavüzcüyü engellemek yerine kadınların suçlandığı, kadının toplumsal cendere içine itilerek, yaşayan bir ölü haline getirildiği  “haksız” süreci görüyoruz. Erkek şiddetine ve erkek adalete karşı Nevin’i yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. 14 Eylül 2017’de saat 10.00’da Yargıtay’da görülecek temyiz duruşmasında Nevin’in yanında olacağız” dedi. 

DAVA SÜRECİ

Nevin Yıldırım’ın ilk duruşması, 4 Kasım 2013’te görüldü.

Yalvaç Cumhuriyet Başsavcısı tarafından Yıldırım hakkında hazırlanan iddianamede “tasarlayarak canavarca hisle kastan insan öldürme” iddiası yer aldı, “ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası” istendi. Davanın 13. Celsesinde, 12 Ocak 2015 günü, savcı Osman Çabuk, ilk iddianamedeki “canavarca hisle” ibaresini çıkartarak, “tasarlayarak kasten adam öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet” istemiyle mütalaa verdi.

Bu mütalaa  “...köy halkı tarafından da Nurettin’le ilişkisinin konuşulması, Nurettin’in de istemesine rağmen Nevin’i yanında götürememesi üzerine, zor durumda kalan sanık Nevin’in, kendisini topluma ve ailesine karşı tecavüze uğradığına inandırmak gayesi ile 2010 yılından beri rızası ile ilişki yaşadığı ve kendisinden hamile kaldığı Nurettin’i tasarlayarak öldürdüğü kanaati” üzerine kuruldu.

Nevin’in “hiçbir şeyi gönüllü yaşamadım” ifadesi dikkate alınmadı, medya tarafından da tecavüz yok sayılarak ortada bir “gönül ilişkisi varmış” gibi yansıtıldı.

5 Mart 2015 tarihli son duruşma sonucunda, mahkeme Nevin Yıldırım'a müebbet hapis cezası verdi.

NEVİN NE DEMİŞTİ?: HİÇBİR ŞEYİ GÖNÜLLÜ YAŞAMADIM

Nevin’ duruşma salonunda “yaşadığım hiçbir şeyi gönüllü yaşamadım, ben orada isteyerek gülmedim, Nurettin beni devamlı rahatsız etti, tecavüze uğradım, köylüler onu engellemeyerek bana yapılan şiddete göz yumdular” demişti.

Nurettin Gider’in, 5 ay önce bir gece evine gelerek silah zoruyla kendisine tecavüz ettiğini anlatan Nevin Yıldırım, Gider’in, kendisinin çıplak fotoğraflarını çekip, tehdit ve şantajla tecavüzlerini sürdürdüğünü anlatmıştı. İfadesinde defalarca Nurettin Gider’in kendisine tecavüz ettiğini kaydeden Nevin Yıldırım, korktuğu için yaşadıklarını kimseye anlatamadığını söylemişti. 

Nevin, Nurettin Gider’i vurduğu geceyi ise şöyle anlatmıştı:

“Olay gecesi Nurettin Gider yine tecavüz etmek için evime geldi. Kendisiyle tartıştık. Bana silah doğrultunca ben de duvardaki av tüfeğini alarak ateş ettim. Kaç kez ateş ettiğimi bilmiyorum. Sonrasında kendimi kaybettim" 

“KARNIMDA HER KIPIRDANIŞINDA TECAVÜZÜ HATIRLATIYOR”

Nevin Yıldırım, Nurettin Gider’i vurduğunda 5 aylık hamileydi ve tecavüzden olan bu bebeği doğurmak istemiyordu. Nevin “Karnımdaki 5 aylık bebeği istemiyorum. Ne olursa olsun kürtaj yapılsın. Ölmeye razıyım” demesine rağmen 7 Kasım 2012 tarihinde isteği dışında bu bebeği dünyaya getirmek zorunda bırakıldı. Bebek devlet koruması altına alındı.

Nevin, “Karnımda her kıpırdanışında tecavüzü ve tecavüz edeni yeniden hatırlatıyor” demişti.

DAHA FAZLA