Netlog Lojistik'te sendikalı işçi düşmanlığı: 'Bunlar başımıza bela olur, işten çıkartalım'

Netlog Lojistik'te sendikalı işçi düşmanlığı: 'Bunlar başımıza bela olur, işten çıkartalım'

Netlog Lojistik'te sendikalı işçilere yönelik düşmanlık bir yöneticinin patronuna yolladığı elektronik posta ile ortaya çıktı.

Netlog Lojistik'te bir yönetici ile şirket sahibi arasındaki sendikalı işçilere yönelik elektronik posta yazışmaları, sendikalı işçi düşmanlığını gözler önüne serdi.  

Umutsen.org'da yer alan habere göre, Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) tarafından ulaşılan söz konusu elektronik postada, Netlog Lojistik Bölge Müdürü Özgür Esen tarafından sendikalı iki işçinin "risk taşıdığı" gerekçesiyle işten çıkartılması gerektiği yönünde patronlara 'akıl veriliyor'.

İş başvurusu yapan iki işçinin sendikal faaliyet yürttüğü yönünde "istihbarat aldıığını" belirterek iş başvurularının reddedildiğini aktaran Bölge Müdürü, firmada çalışan 2 sendikalı işçi için de tazminatsız bir şekilde işten çıkarma talep ediyor. 

Netlog Lojistik Bölge Müdürü Özgür Esen tarafından gönderilen söz konusu elektronik postada şu ifadeler yer alıyor:

“Son günlerde Yurtiçi Kargodan bu nedenle çıkartılan personeller iş başvurusu yapmaya başladı. Benim bu personellerle ilgili yapmış olduğum istihbarat da, personelleri örgütleyen, iş düzenini bozan ve bu nedenle işten çıkartılan personeller olduğu yönünde oldu. Bu nedenle almadık.

Şimdi, depoda çalışan iki adam açık açık bu şekilde bir iş yaptık diyor, bunu söylerken de çok rahatlar ve biz çalışmak istiyoruz diyorlar. Bu durumun normal şartlar altında bir işveren tarafından öğrenildiğinde işine son verileceğini bildikleri halde. Bu durum bana göre iş yerine karşın bir irade sergilemektir. Yukarıda bahsettiğim durum ile bizde gelişen bu durum tesadüf olmadığı kanaatindeyim.

Akabinde riskler, diğer personellere de bunu sirayet ettirirler, yarın bir gün sürücülere de bulaşır gibi gibi. Ben bunun örneklerini tecrübe ettim, sizin de başınızdan geçti mi bilmiyorum ama, alınacak bir risk olmamalı bu.

Normalde şirketler bu tür durumlarda tazminatını verip çıkartırlar. Bizim bu noktada şirket politikamız nedir bilemiyorum. Ancak o ya da bu şekilde bu personeller ile yollar ayrılmalı. Aksi takdirde bu durumun karşımıza çıkartabileceği olumsuz durum ihtimalleri çok fazla. Üstleneceğimiz risk, bu adamlara ödenecek tazminat veya tazminatsız çıkartma ile oluşabilecek risk ile karşılaştırılamaz.

Şahsi fikrim, bu iki personeli farklı tarihlerde olabilecek en uygun maddeler üzerinden tazminatsız çıkartalım. Bu bir örnek teşkil eder, tazminatımı alıp çıkayım düşüncesinde olan personeller için de bu yöntem bir alternatif olmaktan çıkar. Bu personeller bize dava bile açsalar, dönüşü en erken 1 yıl, itirazı ile birlikte 2 yıl".