Netanyahu: Kudüs'ün İsrail'in başkenti olduğunu kabul edin

Netanyahu: Kudüs'ün İsrail'in başkenti olduğunu kabul edin

israil Başbakanı Netanyahu, Filistinlilere seslenerek, "Kudüs'ün İsrail'in başkenti olduğunu kabul edin" dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında Kudüs tartışmasına ilişkin konuştu. Filistinlilere seslenen Netanyahu, "Filistinliler Kudüs’ün İsrail’in başkenti olduğunu ne kadar çabuk kabul ederse barış o kadar çabuk gelir" ifadelerini kullandı. 

'ERDOĞAN'DAN DERS ALACAK DEĞİLİM'

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İsrail bir terör devletidir" şeklindeki sözlerine de yanıt veren Netanyahu, "Kendi ülkesindeki Kürt köylerini bombalayan, gazetecileri hapseden, İran'a karşı uluslararası ambargoları delen, Gazze de dahil olmak üzere teröristlere destek veren ve masum insanları öldüren bir liderden ders almaya alışık değilim" dedi.

"KARARI ONAYLAMIYORUM"

Macron ise çözümün iki devletli olduğunu belirterek, "Trump'ın Kudüs kararını onaylamıyorum ama kararı kınamak bana düşmez." dedi.

"Terörle mücadele" konusunda İsrail ile beraber çalışacaklarını söyleyen Macron, "Yerleşim birimleri projelerinin durdurulması ve Filistinli yetkililerin güvenini kazanmak için önlemler alınmalı" dedi. 

Macron ayrıca, "Netanyahu'ya ABD Başkanı Trump'ın kararının uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve bölgedeki barış için tehlikeli olduğunu söyledim." dedi.