Neşet Ertaş'ın balmumu heykeli müzeye kondu

Neşet Ertaş'ın balmumu heykeli müzeye kondu

Halk müziğinin önemli isimlerinden Neşet Ertaş’ın balmumundan yapılma heykeli, İstiklal Caddesi’nde bulunan Madame Tussauds müzesine konuldu.

2012 yılında yaşamını yitiren Türk Halk Müziği sanatçısı Neşet Ertaş’ın balmumundan yapılan heykeli, Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde bulunan Madame Tussauds müzesine konuldu.

‘BABAMA BU KADAR BENZEYECEĞİNİ DÜŞÜNMEMİŞTİM’

Postkolik.com'un aktardığına göre; Neşet Ertaş'ın figürü ile ilgili konuşan oğlu Hüseyin Ertaş, "Madame Tussauds İstanbul çalışanlarına babamızın temsili figürünü yaptıkları için teşekkürlerimi sunuyorum. Açıkçası bu teklif bize geldiğinde biraz temkinli yaklaşmıştım. Babama bu kadar benzeyebileceğini hiç düşünmemiştim ancak görüyorum ki son derece başarılı bir figür ortaya çıkmış. O yüzden figürde emeği olan herkesin eline sağlık" dedi.

YAPIMINA 2016’DA BAŞLANDI

Saç, kaş ve kirpikleri gerçek saçların tek tek ekilmesi ile oluşturulan figürün yapımına 2016 yılında başlandı. Neşet Ertaş'ın balmumu heykelinin üzerinde yer alan kıyafetler ailesi tarafından Madame Tussauds’ya hediye edildi ve kendi bağlaması bire bir kopyalanarak yeniden üretildi.

DAHA FAZLA