Nefret bitmiyor: Trans kadını tüfekle yaralayıp zorla eve götürdüler!

Nefret bitmiyor: Trans kadını tüfekle yaralayıp zorla eve götürdüler!

Ankara’da iki erkek bir kadın, seks işçisi bir trans kadına pompalı tüfekli saldırıp, yaralı trans kadını zorla eve götürdü.

Ankara Libya Caddesi’nde bir trans kadın seks işçisi 15 Ocak’ı 16 Ocak’a bağlayan gece silahlı saldırıya uğradı.

Saldırgan, trans kadını pompalı tüfekle ayağından yaraladıktan sonra kayıplara karışırken, Trans kadının tedavisi Ankara Numune Hastanesi’nde devam ediyor.

Sağ bacağından vurulan trans kadının ifadesi sabaha karşı Ankara Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden gelen polislerce Pembe Hayat Derneği avukatı Rıza Yalçın Koçak’ın katılımı ile kaldığı odada alındı.

TÜFEKLE YARALAYIP ZORLA EVE GÖTÜRDÜLER

Kaos GL'nin aktardığına göre saldırıya uğrayan trans kadın ifadesinde yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Seks işçiliği yaparak geçimimi sağlıyorum. Saat 02:30 sularında tanımadığım bir taksi önümde durdu. Görüşmek istediklerini söyledi. Araçta taksi şoförü dışında iki erkek ve bir kadın şahıs vardı. Benimle konuşan şahıs çok sarhoştu. Kalmayı kabul etmedim. Bunun üzerine aracından inerek pompalı tüfekle bacağıma ateş etti. Sonra beni araca zorla bindirerek bir eve götürdüler. Burada yaramın büyük olduğunu ve aşırı kan kaybettiğimi görünce, taksi şoförünün ısrar etmesi üzerine beni alarak Numune Hastanesi’ne getirdiler. İsminin Uğur olduğunu öğrendiğim transfobik saldırgandan, isminin Aliş olduğunu bildiğim erkek şahıstan ve yanlarında olarak onlara yardımcı olan kadın şahıstan davacı ve şikayetçiyim.”

SALDIRGANLAR ARANIYOR 

Doktorlar saldırıya uğrayan trans kadının ameliyattan sonra en az 15 gün tedavi göreceğini belirtti.

Görgü tanığı taksi şoförüne diğer trans seks işçileri sayesinde ulaşıldı ve Çankaya Emniyet Müdürlüğü’nde şoförün ifadesi alındı. Saldırganların yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

DAHA FAZLA