Nazlı Ilıcak'tan mahkemede Nagehan Alçı göndermesi

Nazlı Ilıcak'tan mahkemede Nagehan Alçı göndermesi

FETÖ'den tutuklanan gazeteci Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davanın ikinci duruşması bugün başladı. Ilıcak, savunmasında, "Ben Bank Asya'dan krediyle villa mı aldım? Menfaat peşindekiler hapiste değil" ifadelerini kullandı. Ilıcak'ın bu göndermeyi meslektaşı Nagehan Alçı'ya yaptığı ileri sürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki cunta yapılanması tarafından düzenlenen darbe girişimi sonrası tutuklanan gazeteci — yazar Ahmet Altan, akademisyen kardeşi Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davanın ikinci duruşması bugün görülüyor.

Sputnik Türkiye'de yer alan habere göre dava kapsamında Altan kardeşler ve Ilıcak'a ek olarak Ekrem Dumanlı, Emrullah Uslu, Tuncay Opçin, Abdülkerim Balcı, Şemseddin Efe, Osman Özsoy, Faruk Kardıç, Fevzi Yazıcı, Mehmet Kamış, Şükrü Tuğrul Özşengül, Yakup Şimşek, Bülent Keneş, Ali Çolak ve Tibet Murat Sanlıman sanık olarak yargılanıyor.

Çağlayan Adliyesi'nde görülen duruşmayı, İngiltere-Galler Barosu İnsan Hakları Komitesi temsilcileri, gazeteciler Hasan Cemal, Alper Görmüş, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar ve HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan da takip ediyor. Ilıcak'ın savunmasından satırbaşları şu şekilde:

Ben Bank Asya'dan krediyle villa mı aldım? Menfaat peşindekiler hapiste değil. Ben hiçbir zaman menfaat peşinde olmadım. Benim darbeyi önceden bildiğimi, darbeye nasıl zemin hazırladığımı, niçin darbe yapmak isteyebileceğimi de kanıtlamak zorundasınız. 3 ay önce sizi suçsuzluğuma ikna edebildiğimi sanmıştım. Ama somut delil var diyerek tahliye etmediniz. Ancak bu somut delilleri sunmadınız. Benim darbeye teşebbüs ettiğimin somut delilleri ne olabilir diye üç aydır düşünüyorum.

"İDDİANAMEDE DOĞRULAR DA VAR, EMRE USLU FETÖ'CÜ"

Ben önce 'terör örgütü üyeliğinden' tutuklandım. Sonra bu örgütle alakam olmadığı ortaya kondu ama bu kez de darbecilik yamandı. Ahmet Altan ve Mehmet Altan dışında birlikte yargılandığım kimseyi tanımıyorum. Ben niye öteki insanlarla birlikte yargılanıyorum? İddianamede bazı doğrular da var: Mesela Bülent Keneş'in, Kerim Balcı'nın, Emre Uslu'nun darbe çağrışımlı tweetleri, FETÖ'cüler.

"KARTOPU FOTOĞRAFIYLA DARBENİN ASLİ UNSURU OLMUŞUM"

Darbe suçlarında cebir, şiddet aranması lazım. Ben 11 tweetle bir kartopu fotoğrafıyla 'darbenin asli unsuru' olmuşum. (FETÖ firarisi eski savcı) Zekeriya Öz'le kartopu fotoğrafı, Bugün gazetesinden aldığım 15 aylık maaş darbeye teşebbüsün somut delili midir?