NATO, Türkiye-Almanya gerilimine müdahil oluyor

NATO, Türkiye-Almanya gerilimine müdahil oluyor

NATO’nun Almanya ve Türkiye arasındaki gerilimi düşürmek amacıyla Alman parlamenterlerin Konya'daki NATO üssünü ziyaret edebilmesi için girişimde bulunduğu öğrenildi.

Türkiye Almanya arasındaki gerilim giderek tırmanırken iki NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Alman parlamenterlerin  Konya üssünü ziyaret etmesi teklifinde bulundu.

Reuters’ın aktardığına göre, NATO sözcüsü Piers Cazalet dün yaptığı açıklamada, "Genel Sekreter parlamenterlerin Konya'daki üssü NATO kapsamında ziyaret etmeleri için bir düzenleme yapmayı önerdi.  Konya hava üssü,  Türkiye ve DEAŞ karşıtı koalisyonun desteklenmesi için yapılan NATO operasyonları bakımından hayati önemdedir" dedi.

Türkiye'nin parlamenter ziyaretine izin vermemesi üzerine Almanya, İncirlik üssündeki askerlerini ve uçaklarını Ürdün'deki bir üsse taşımaya başlamıştı.

Ankara, terörle bağlantılı olduğundan şüphelenilen 140 Türk şirketinin Alman firmalarla olan ilişkilerine ilişkin Almanya'ya ilettiği bilgi talebinden vazgeçtiğini açıklamış ve yaşananları "iletişim kazası" olarak nitelemişti.