NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Kırım'ın ilhakını tanımıyoruz, tanımayacağız

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Kırım'ın ilhakını tanımıyoruz, tanımayacağız

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Tüm müttefikler Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne olan güçlü desteğini yinelediler. Rusya'nın Kırım'ı yasadışı ilhakını tanımıyoruz ve tanımayacağız" dedi. 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde basın toplantısı düzenledi. 

ABD'de Donald Trump'ın başkan seçilmesinin ardından NATO'ya ilişkin başlayan tartışmalara değinen Stoltenberg, "Avrupa ile Kuzey Amerika arasındaki hayati bağları bir kez daha sağlamlaştıracağız" şeklinde konuştu.

NATO'nun Rusya'ya karşı Ukrayna'daki cunta yönetimine desteğini sürdüreceğini belirten Stoltenberg, "Yarın, kilit ortaklarımız olan Avrupa Yüksek Temsilciliği, Finlandiya ve İsveç'le birlikte; Rusya'nın Avrupa'da ve Avrupa dışında yaptığı askeri yığınağın etkilerini değerlendireceğiz. NATO'nun Rusya üzerinde hemfikir bir konumu var: Diyalogla birlikte, güçlü savunma ve caydırıcılık. Her ikisini de yapacağız" dedi. 

Stoltenberg, Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasına ilişkin olarak ise, "Tüm müttefikler Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne olan güçlü desteğini yinelediler. Rusya'nın Kırım'ı yasadışı ilhakını tanımıyoruz ve tanımayacağız" dedi.