NATO Askeri Komite Başkanı Pavel: NATO, Türkiye ile güçlü ilişkileri öncelikli tutuyor

NATO Askeri Komite Başkanı Pavel: NATO, Türkiye ile güçlü ilişkileri öncelikli tutuyor

NATO Askeri Komite Başkanı Orgeneral Pavel, "NATO, Türkiye ile güçlü ilişkileri öncelikli tutuyor. Türkiye, NATO'nun karşı karşıya kaldığı sınamalara birebir maruz kalıyor" ifadelerini kullandı.

NATO Askeri Komite Başkanı Orgeneral Petr Pavel, Politico dergisine yaptığı açıklamada, Rusya ve Türkiye hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin diğer ülkelere nazaran daha fazla tehdit altında olduğunu göz ardı etmemek gerektiğini savunan Pavel, Türkiye ile iyi ilişkiler yürütmenin NATO için önemli olduğunu kaydetti. Pavel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"NATO, Türkiye ile güçlü ilişkileri öncelikli tutuyor. Türkiye, NATO'nun karşı karşıya kaldığı sınamalara birebir maruz kalıyor. Bir taraftan Rusya tehdidi, diğer taraftan da terörizm, aşırıcılık ve göç gibi devlet dışı aktörlerden kaynaklanan tehditlerden Türkiye ciddi anlamda ve doğrudan etkileniyor. Türkiye'yi desteklenmesi gereken önemli bir NATO müttefiki olarak görüyoruz."

‘RUSYA’NIN HER ADIMINI TAKİP EDİYORUZ’

Orgeneral Pavel, Rusya'nın askeri varlığının giderek artığını iddia etti.

NATO'nun Kırım'ın ilhakı gibi bir durumun tekrarına izin vermemek için Rusya'nın her askeri adımını takip ettiğini ifade eden Pavel, "Rusya'nın ne niyetle askeri gücünü artırdığını tam olarak bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.

AA'nın aktardığı habere göre Rusya'nın Kaliningrad ve Kırım bölgelerinde nükleer kapasiteli kıtalar arası balistik füze yerleştirdiğine dair raporlar bulunduğunu öne süren Pavel, "Bizi kaygılandıran bazı hususlar var ve hazırlıklı olmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.