Narmanlı Han'daki yıkımdan ilk fotoğraf: Ağaçları söküp beton döktüler

Narmanlı Han'daki yıkımdan ilk fotoğraf: Ağaçları söküp beton döktüler

Narmanlı Han'da devam eden yıkım projesinden ilk fotoğraf yayınlandı. İçine dükkan ve lokanta yapılmasına onay verilen Narmanlı Han'ın avlusundaki ağaçların sökülüp, avluya beton döküldüğü görüldü.

Beyoğlu’nun ve İstanbul’un toplumsal belleğinde, mimarisinde ve kent yaşamında önemli yeri olan Narmanlı Han'da geçtiğimiz yıl başlatılan yıkım çalışması görüntülendi. Bütün tepkilere ve uzmanların projeye karşı çıkmasına rağmen başlatılan yıkımın fotoğrafları Hürriyet'ten Ertuğrul Özkök tarafından paylaşıldı.

Özkök, restorasyon adı altında başlatılan yıkım için "İçeride bambaşka bir dünya oluşmuş. Güzel bir restorasyon uygulanmış. İç fasadın renkleri çok güzel olmuş. Pencere kepenkleri ise 'Osmanlı yeşili' adını verdikleri bence çok güzel neftiyle koyu arası bir yeşil olmuş. İçeride çok güzel restoran mekânları yaratılmış. Belli ki avlu büyük bir canlılık yaşayacak" diye yazdı.

Fotoğraflarda, 185 yıllık Narmanlı Han'ın mekansal, tarihi, kültürel ve mimari değeri gözetilmeksizin nasıl talan edildiği açıkça görülüyor.

DAHA FAZLA