Namık Kemal Üniversitesi'nde şenlik var!

Namık Kemal Üniversitesi'nde şenlik var!

Namık Kemal Üniversitesi'nde AKP'li grubun bahar şenliklerine yönelik provokatif girişimleri üzerine üniversite yönetimi bahar şenliklerini iptal etti. Duruma tepki gösteren öğrenciler ise alternatif bahar şenliği düzenleyeceklerini açıkladı.

Namık Kemal Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde "Bahar Şenlikleri Tanıtımı" bahanesiyle okula dışarıdan gelen AKP'li bir grup stant açmak istedi. Recep Tayyip Erdoğan porsteri asıp AKP propagandası yapan gruba okulu öğrencileri tepki gösterince, çevik kuvvet polisleri kampüse girdi. Tekbir sesleri ile öğrencilere saldırmak isteyen AKP'li provokatör grup, öğrencilerin kararlı duruşu sonrasında okuldan ayrılmak zorunda kaldı. 

YÖNETİM ŞENLİKLERİ İPTAL ETTİ

AKP'li grubun provokasyonunu fırsat bilen üniversite yönetimi ise şenlikleri iptal ettiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, "Bahar şenliklerine yönelik bu provakasyonlar nedeniyle, şenlikler süresiz iptal edilmiştir." ifadeleri kullanıldı. 

"KENDİ ŞENLİĞİMİZİ KENDİMİZ YAPARIZ!"

Okuluna sahip çıkan öğrenciler ise kendi alternatif şenliklerini düzenleyeceklerini duyurdu. Öğrenciler tarafından yapılan açıklamada, "'Kızlı-erkekli eğlenildiğini' bahane ederek Türkiye'de birçok üniversitede yandaş rektörler tarafından bahar şenlikleri iptal ediliyor. Şimdi de karşımıza geçip, dalga geçer gibi 'provokasyondan' dolayı iptal ettik diyorlar. Tekrar belirtiyoruz; üniversiteler bizimdir, kendi şenliğimizi kendimiz yaparız!" denildi.

DAHA FAZLA