Nafaka alan kadını canavarlaştırdılar

Nafaka alan kadını canavarlaştırdılar

AKP şimdi de kadınların nafaka hakkının sınırlandırılması için çalışma yürütüyor. Bazı dernekler ise dağıttıkları broşürlerle nafaka alan kadınları adeta canavarlaştırdı.

AKP’nin medya tetikçilerinden Fatih Tezcan ve gerici yayın organlarının başlattığı kampanya ile kadının nafaka hakkına göz dikildi. İktidar da konuyla ilgili bir çalışma başlattı.

Adalet Bakanlığının çalışmasına göre, Türk Medeni Kanunu’nun 175/l maddesindeki, “yoksulluk nafakasına” 5 yıl sınırı konulacak, süreyi aile mahkemesi hâkimleri belirleyecek. Taslak çalışmaya göre mevcut yasadaki “süresiz” ibaresi kaldırılacak.

Mevcut TMK 175. maddesinde, “Boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek taraf, kusuru daha ağır olmamak koşuluyla geçimi için diğer taraftan malî gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebilir. Nafaka yükümlüsünün kusuru aranmaz” deniliyor.

Dağılmış Aileler ve Çocuk Hakları Derneği, Mağdur Çocuklar ve Babalar Derneği, Babalar ve Çocuklar Derneği isimli dernekler tarafından broşürler dağıtılarak bir kampanya yürütülüyor.

Bu dernekler tarafından İstanbul Kadıköy’de apartmanlara bırakılan broşürlerde nafaka alan kadınlar adeta canavarlaştırıldı.

‘SIĞINMA EVİ KADINA YAPILIYOR’

Broşürlerde, boşanmak isteyen  kadınların her geçen gün eşleri tarafından katledilmesi gerçeği yadsınarak kadınlara sığınma evi yapılıyor olması bile eleştirildi:

“6284 Sayılı kanun gereği kadının iftirası ile “doğruluğu sorgulanmadan” erkek 6 ay evinden atılıyor. Evden donunu bile alamıyor. Sığınma evi kadına yapılıyor. Evden atılan erkek oluyor”

‘ERKEK EVLENİR Mİ?’

Broşürde kadınların beyanı ise iftira olarak nitelendirilirken, “İftiranın serbest olduğu bu aile yargısı adalet dağıtabilir mi? Bu yasalar ve yargı kararları ile erkek evlenir mi?” dendi.

Kadına cinsel saldırı ise şu ifadelerle meşrulaştırılmaya çalışıldı:

“Eşi bile olsa bir kadının benimle zorla birlikte oldu diye delilsiz iftira atması durumunda erkeğin 8 sene hapis yatması adalet mi?"