Muzaffer İzgü hayatını kaybetti

Muzaffer İzgü hayatını kaybetti

Türk edebiyatının usta ismi Muzaffer İzgü hayatını kaybetti.

Son dminede tedavi altına alınan ve daha sonra evine taburcu edilen Türk edebiyatının usta ismi Muzaffer İzgü hayatını kaybetti.

İzmir'de 84 yaşında hayatını kaybeden Muzaffer İzgü, son olarak, "Okurlarım lütfen başkasını da etkilesin. Okudukları içinde kalmasın. Okusunlar, okutsunlar. Ancak o zaman yararı olur. 'Okudun, sende kalsın' yok. Bu ülkeye bir yığın okur yetiştirdim. Ne mutlu bana çocuk okuyorsa. Okuyan insan hayal kurar, hayal kuran insan düşünmeye başlar. Düşünen insan soru sormaya başlar. Bir kişi soru sordu mu birey oluyor" açıklamasında bulunmuştu. 

MUZAFFER İZGÜ KİMDİR?

1933 yılında Adana'da doğan yazar, yoksul bir çocukluk geçirdi. Bulaşıkçılık, garsonluk, sinemalarda gazoz satıcılığı gibi işlerde çalıştı ve aynı zamanda da eğitimine devam etti. Diyarbakır İlköğretmen Okulu'nu bitirdikten sonra öğretmen olarak görev yaptı.

Mizah öğelerinden faydalanarak, toplumun aksayan yönlerini okuyuculara aktardı. Bazı eserleri TV'ye uyarlanan İzgü; 1977 yılında, Akşehir Ulusal Gülmece Öyküsü Yarışması'nda üçüncülük, "Donumdaki Para" adlı kitabıyla Türk Dil Kurumu Öykü ödülü'nü, "Dayak Birincisi" adlı çocuk romanıyla da Bulgaristan Altın Kirpi Ödülü'nü kazandı.

Milliyet Sanat Dergisinin açtığı bir yarışmada ikincilik ödülü, Çocuk Kitapları Fuarı'nda "Uçtu Uçtu Ali Uçtu" masalıyla birincilik ödülleri sahibi olan yazar, emekli olduktan sonra, İzmir'e yerleşti.

İzgü, yazdığı 107 kitap ve 200'e yakın radyo oyunuyla Türkiye’nin en çok okunan gülmece, genç ve çocuk kitapları yazarlarından biri olmuştu. 

DAHA FAZLA