Musul'un eski valisi: Türkiye, Musul operasyonunda yer almayacak

Musul'un eski valisi: Türkiye, Musul operasyonunda yer almayacak

Musul'un eski Valisi Esil Nuceyfi, IŞİD’in elindeki Musul’u geri almak için düzenlecek operasyonun bir haftaya kalmadan başlayacağını ve Türkiye'nin bu operasyonda yer almayacağını söyledi.

Irak ordusu ve Peşmerge güçlerinin, Irak’ın kuzeyindeki Musul kentinin alınması için hazırlandığı büyük operasyon için yapılan hazırlıklarda son aşamaya gelindi. IŞİD’in Musul'a saldırdığı dönemde kentin valisi olan Ninova Bekçileri Komutanı Esil Nuceyfi, bir haftaya varmadan operasyonun başlayacağını kaydetti.

"TÜRKİYE, UZAKTAN BOMBARDIMANLA KATKI SUNACAK"

Sputnik'ten Hikmet Durgun'un haberine göre, Musul operasyonuna Türkiye'nin eğittiği Sünni Haşdi Vatani’nin iki bölük halinde katılacağının bilgisini veren Nuceyfi, Şii Haşbi Şabi'nin ise katılmayacağını belirtti. 

Türkiye'nin Musul operasyonuna katılmayacağını aktaran  Nuceyfi, "Türkiye'nin katılması ile ilgili siyasi sorunlar var. Umarım bu sorunlar çözülür. Biz de istiyoruz, Türkiye koalisyonun bir parçası olarak operasyona katılsın. Türkiye uzaktan bombardıman yapacak. Öyle katkı sunacak. Türkiye Haşdi Vatani örgütünü destekliyor ve onları eğitiyor. Eğitim devam ediyor. Türkiye silah desteğinde bulunmuyor sadece askeri eğitim veriyor" dedi. 

"IRAK VE PEŞMERGE DIŞINDA KİMSE OPERASYONA KATILMAYACAK"

Yabancı güçlerin operasyona katılmayacağını belirten Nuceyfi, "PKK de operasyonda yer almayacak. Irak ve Peşmerge dışında hiç kimse operasyona katılmayacak. Peşmerge güçleri Musul kent merkezine girmeyecek. Anlaşma öyle oldu. Kentin çevresinde olacak" diye konuştu.