Mustafa Suphi ve yoldaşları için Tekirdağ’da anma düzenlendi

Mustafa Suphi ve yoldaşları için Tekirdağ’da anma düzenlendi

1921 yılında işgale karşı Anadolu’daki direniş hareketine katılmak üzere geldikleri Trabzon'da katledilen TKP'nin kurucuları Mustafa Suphi ve yoldaşları için TKP Tekirdağ İl Örgütü bir anma etkinliği gerçekleştirdi. 

TKP Çorlu İlçe Bürosunda düzenlenen etkinlikte TKP Tekirdağ İl Başkanı Buket Çınar, konuşmacı olarak yer aldı.

BUKET ÇINAR: SUPHİLERİN BİZE ÖĞRETTİĞİ GİBİ BİR PARTİ OLMALI, TOPLUMSAL MÜCADELELERİ BİRLEŞTİRMELİYİZ

Buket Çınar konuşmasında emperyalist işgal koşullarında bir araya gelen, TKP’yi kurar kurmaz emperyalizme karşı mücadele için ülke topraklarına ayak basan, hain bir pusuda katledilen onbeşlerin mirasının 96 yıldır ülkemizdeki sosyalist devrim mücadelesinde bugün Türkiye’li komünistlere yol gösterici olduğuna değindi. Bu nedenle sosyalist devrim mücadelesinde geçmişten aldığımız mirasla bugüne ve geleceğe odaklanmanın zorunluluğunun altını çizdi. Suphilerin bizlere öğrettiği gibi mücadele eden halkın yanında olan, toplumsal mücadeleleri sosyalizm hedefi doğrultusunda birleştiren bir parti olmayı öğrenmemiz gerektiğini ifade etti. Çınar, sözlerine bugün AKP rejimine ve AKP ile birlikte özellikle şuan içinde bulunduğumuz başkanlık sisteminde somutlanan diktatörlüğe karşı komünistlerin hiç olmadığı kadar örgütlü çıkışı yakalaması gerektiğine ve hayır mücadelesinin önemi üzerine konuştu.

SUPHİ VE YOLDAŞLARININ HEDEFİ TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNDE ROL OYNAMAKTI

Buket Çınar konuşmasında Mustafa Suphi ve yoldaşlarının Anadolu’ya gelmelerinin en önemli nedeninin Türkiye’nin geleceğinde rol oynamak olduğunu belirtti. Türkiye’li komünistlerin bugünün koşullarında mücadele ederken toplumsal dinamiklerle bağ kurması gerektiğinin altını çizdi. Gerçeklikten kopuk bir örgütlenme modelinin ülke topraklarında karşılık bulamayacağını bu sebeple, daha iddialı ve daha gerçekçi bir örgütlenmeyi mümkün kılmanın zorunluluğuna değindi.

Anma etkinliği konuşmaların ardından liseli öğrencilerin şiir dinletisi ile devam etti.

Etkinlik onbeşlere yakılan ağıtların yer aldığı müzik dinletisi ile sona erdi.