Mustafa Suphi ve yoldaşları için İzmir'de anma düzenlendi

Mustafa Suphi ve yoldaşları için İzmir'de anma düzenlendi

96 yıl önce katledilen Mustafa Suphi ve 14 yoldaşı için İzmir'de anma etkinliği gerçekleştirildi.

1921 yılında işgale karşı Andolu'daki direniş hareketine katılmak üzere geldikleri Trabzon'da katledilen TKP'nin kurucuları Mustafa Suphi ve 14 yoldaşı için TKP İzmir İl Örgütü bir anma etkinliği gerçekleştirdi. 

Nazım Hikmet Kültürevi Bornova'da düzenlenen etkinlikte TKP İzmir İl Başkanı Savaş Al, İleri Haber yazarı Haluk Yurtsever ve Politika dergisi yazarı Osman Başlık konuşmacı olarak yer aldı.

Haluk Yurtsever konuşmasının ilk bölümünde Mustafa Suphi ve yoldaşlarının 1920-50 yılları arası komünist siyaset üzerindeki etkisine değindi. Yurtsever daha sonrasında ise başkanlık karşı mücadele ve 'hayır' cephesi üzerine konuştu

Osman Başlık da konuşmasında Suphilerin katledilmesinin tesadüfi bir cinayet olmadığını, uluslararası emperyalist güçlerin Ekim Devrimine saldırısının bir parçası olduğunu vurguladı. 

Konuşmasında Suphilerin katledilmesine giden 28-29 Ocak sürecine değinen Savaş Al ise 12 Şubat'ta TKP lideri Erkan Baş'ın katılacağı TİP anmasına çağrı yaptı. Al, konuşmasının sonunda TKP'nin referandum sürecine ve 'hayır' cephesine bakışını aktardı

Etkinlik soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.