Murat Dağı’nda altın arama protestosu: Ege’yi sulayan nehir ve çaylar kuruyacak

Murat Dağı’nda altın arama protestosu: Ege’yi sulayan nehir ve çaylar kuruyacak

Ege – Kütahya sınırındaki Murat Dağı’nda altın madeni aramalarının başladığı ortaya çıktı. Halk Murat Dağı’nda altın aranmasını ve ağaçların kesilmesini protesto etti.

BirGün’den Mustafa Kömüş’ün haberine göre yöre halkından Funda Özakcura; “Şirket hızlı inşa etmek için binlerce ağacı kesmiş, tıraşlamaları da yapmış. Bildiğimiz kadarıyla ruhsatı da almış. Buradan altın madeni çıkarılırsa hem Menderes ovası hem Uşak bölgesi hatta tüm Ege Bölgesi’nin suyu zehirlenecek. Bu çok vahim bir durum. Bu dağ Uşak’ın içme suyunu karşılıyor. Dolayısıyla bu maden arama işlemi, hem Uşak’ın içme suyunu hem Gediz’in su kaynaklarını kirletecek” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasına katılan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ise “Murat Dağı ormanlık bir alan ancak buradaki sondaj çalışmaları sırasında burada 1800-2200 arası ağaç kesilmiş. Şu ana kadar 2 tane sondaj açılmış. Birisi 1800 m yükseklikte. Burada sudan daha fazla derine inildiği için su temiz akıyor. Biz bu işe başlangıcında dur deme istedik. Gerekli müdahaleyi yaptık” dedi.

DAHA FAZLA