Munzur Festivali OHAL bahanesiyle yasaklandı!

Munzur Festivali OHAL bahanesiyle yasaklandı!

17. Munzur Festivali'ne Dersim Valiliği tarafından OHAL gerekçe gösterilerek izin verilmedi.

17. Munzur Festivali için bu yıl merkezde yapılan başvuru Dersim Valiliği tarafından OHAL bahanesiyle reddedildi.

Valiliğin gönderdiği yazıda her yıl yapılan Munzur Festivali’nin çeşitli gruplarca farklı amaçlara çekileceği iddia edildi ve OHAL gerekçe gösterilerek festivalin kamu güvenliğine uygun bulunmadığı belirtildi.

Valilik tarafından gönderilen yazıda şu ifadeler yer aldı: “2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunları kapsamına düzenlenecek tüm etkinlikler Olağan Üstü Hal süresince yasaklanmıştır.

Evrensel'in aktardığına göre; Festival etkinliğinin çeşitli gruplarca farklı amaçlara çekileceği, etkinliğin amacı dışına çıkabileceği, huzur ve güven ortamının bozularak kamu güvenliği açısından açık ve yakın tehlike oluşturabileceği değerlendirildiğinden:

Belirtilen etkinliğin yapılması Valilğimizce uygun görülmemiştir.”

KAYYUMUN FESTİVALİ ERTELENDİ

Bu arada Dersim Belediyesi'ne atanan kayyum da festival yapmak istemişti. Ancak belediyeden dün yapılan duyuruda festivalin ertelendiği ifade edildi. Duyurda şöyle denildi: 

Son olarak 2014 yılı Temmuz ayında yapılan ve bu yıl da 17.si düzenlenmesi planlanan “Munzur Kültür ve Doğa Festivali" için yapılan ihalede yeterli rekabet şartlarının oluşmadığı, maliyetlerin yükseldiği tespit edilmiştir. Bu nedenle yapılması düşünülen festivalin ertelenmesi uygun görülmüştür."