Mülkiyeli öğrenciler anma düzenledi: Bombalara ve katliamlara alışmayacağız

Mülkiyeli öğrenciler anma düzenledi: Bombalara ve katliamlara alışmayacağız

Mülkiyeli öğrenciler, 10 Aralık günü İstanbul’da yaşanan bombalı saldırının ardından bugün, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF)’nde anma yaptı.

Fakültenin 'Orta kantin’ olarak adlandırılan bölümünde oturma eylemi yapan öğrenciler, 7 Haziran’dan bugüne kadar yaşanan bombalı saldırılarda hayatını kaybedenleri karanfiller ve mumlarla andı.

10 Aralık günü İstanbul’da yaşanan bombalı saldırının ardından kendilerine 'Vatansever Cebeci Öğrencileri' diyen bir grup, dün 10.30’da kampüste yürüyüş ve basın açıklaması yapmıştı. Grubun yaptığı çağrı ile birlikte Cebeci Kampüsü’ne dışarıdan getirdikleri insanlarla kampüs içerisinde bir yürüyüş gerçekleştirilmişti. Yürüyüş sırasında “Dişe diş kana kan intikam intikam”, “Tekbir Allahu Ekber” sloganları atmıştı. Yürüyüş sırasında İletişim Fakültesi önünden geçerken fakültenin önünde duran öğrencilere de sözlü saldırılar ve el hareketleri yapılmıştı.

Bugün ise Mülkiyeli öğrenciler, "Son dönemde ülkemizde sıklıkla gerçekleştirilen, kanıksamamız istenen ve birçok sivil vatandaşımızın da hayatına mal olan eylemlere tepkimizi, bu duruma alışmayacağımızı göstermek ve yine bu saldırılarda hayatını kaybedenleri anıyoruz" diyerek okulda saat 10.00’da bir oturma eylemi düzenlediler.

DAHA FAZLA