Mülkiye'den KHK'lara karşı üniversite yönetimine uyarı: 'Yöneticiler sorumluluklarını hatırlamalı'

Mülkiye'den KHK'lara karşı üniversite yönetimine uyarı: 'Yöneticiler sorumluluklarını hatırlamalı'

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden tüm üniversite yöneticileri akademik kimliklerini, sorumluluklarını hatırlama çağrısı yapıldı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı, Dr. Faruk Alpkaya’nın KHK ile ihraç edilmesine karşı aldığı kararı kamuoyuna duyurdu.

Üniversite yöneticilerinin bu hukuksuzluğa ortak olduğuna dikkat çekilen kararda, tüm üniversite yöneticileri akademik kimliklerini, sorumluluklarını hatırlama çağrısı yapıldı.

Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı Akademik Kurulu imzasını taşıyan karar şöyle:

"BU SÜREÇTE ROL ÜSTLENEN ÜNİVERSİTE YÖNETİCİLERİ, ÜNİVERSİTE DEĞERLERİNİN YOK EDİLMESİNE KATKI SUNUYOR"

"Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset ve Sosyal Bilimler Anabilim Dalı olarak meslek onurumuza sahip çıkmak ve yaşanan hukuksuzluğa ortak olmamak adına, kamuoyuna duyururuz:

Eylül 2016’dan beri KHK yoluyla meslekten ihraç edilen Ankara Üniversitesi mensuplarına 6 Ocak 2017 günü yeni hocalarımız eklendi ve 679 Sayılı KHK ile Anabilim Dalımız öğretim görevlisi hocamız Dr. Faruk Alpkaya da işinden, mesleğinden ihraç edildi.

Gerçekte ise olan şudur: Meslektaşlarımız hiçbir hukuki gerekçe gösterilmeksizin, salt olağanüstü hal koşullarına dayanılarak damgalanmakta, kriminalize edilmektedir. Bu süreçte rol üstlenen üniversite yöneticileri bu hukuksuzluğa ortak olmakta, bir bütün olarak üniversiter değerlerin yok edilmesine katkı sunmaktadırlar. Gerçekte olan, özgür ve eleştirel düşünebilmenin, yani üniversitenin varlık koşulunun ortadan kaldırılmasıdır.

"SORUMLULUKLARIMIZI HATIRLAMA ZAMANI"

Anabilim Dalımız mensubu Dr. Faruk Alpkaya bir akademisyendir. Ömrünü SBF’ye, öğrencilerine, derslerine adamış, mesleğine tutkun bir üniversite hocasıdır. Ve üniversite hocasının bütün bir ömrüne yayılan emeği, yetiştirdiği öğrenciler ve ardında bıraktığı iz mesnetsiz iddialarla, hukuk dışı ihraçlarla silinemez. Faruk Hoca’nın bıraktığı iz de silinmeyecektir.

Haksız bir şekilde mesleğinden uzaklaştırılan meslektaşımız Faruk Alpkaya ile bu süreçte dayanışma içerisinde olacağımızı duyuruyor, tüm üniversite yöneticilerini akademik kimliklerini, sorumluluklarını hatırlamaya çağırıyoruz.”

(Evrensel)

DAHA FAZLA