Mülkiye öğrencileri: İnek Bayramı her türlü gerici provokasyona rağmen yapılacak

Mülkiye öğrencileri: İnek Bayramı her türlü gerici provokasyona rağmen yapılacak

Gericilerin hedef gösterdiği İnek Bayramı’na sahip çıkan Mülkiyeli öğrenciler bugün okulda bir araya geldi. Öğrenciler İnek Bayramı’nın her türlü gerici provokasyona rağmen yapılacağını söyledi.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde bir gelenek olarak her yıl kutlanan İnek Bayramı gericilerin hedefinde. Her yıl kutladıkları bayramlarının hedef gösterilmesine tepki gösteren öğrenciler bugün okulda bir araya geldi.

Siyasal Bilgiler Fakültesinde (SBF) ’orta kantin’ olarak adlandırılan yerde toplanan öğrenciler “İnek bayramı engellenemez”, “ İnek bayramı mübarek olsun” sloganları attı. Tepki gösterenler arasında İnek Bayramı’nı düzenleyen SBF Festival Komitesi (FESKOM) de yer aldı.

Mülkiye Marşı okuyan öğrenciler arka bahçeye çıkarak burada bir açıklama yaptı.         

[ih2]                                   

Öğrenciler ‘Fikir ve Aksiyon Grubu’ adındaki gericilerin tehdit ederek yaptığı açıklamaya karşılık İnek Bayramı’nın her türlü gerici provokasyona rağmen yapılacağı ve sahiplenildiği söylendi.

İNEK BAYRAMI'NIN TEHDİT EDİLMESİ NEYİ GÖSTERİYOR?

Gericilerin İnek Bayramı'na yönelik tehditlerine ilişkin İleri'ye konuşan Mülkiye öğrencileri ise İnek Bayramı’nın eleştirel, hicveden bir temele oturduğunun ve Mülkiye’nin ve memleketin ilerici birikimine bağlı olduğunun altını çizdi. 

12 Eylül darbesinin ardından 8 yıl yapılamayan İnek Bayramı'nın bir kez daha iptalinin söz konusu olmasına ilişkin konuşan öğrenciler, Mülkiye'nin her şartta memeleketin sorunlarını halka duyurmaya çalıştığı için hedef alındığını söyledi. 

Hukuk Fakültesi’nde akredite edilmemiş olan ve bildirilerinde açıkça "anayasal düzene, parlamenter tüzüğe" inanmadıklarını belirten "FİKİR VE AKSİYON" adlı topluluğun İnek Bayramı’nı ve Mülkiye'yi hedef göstermesi konusunda konuşan bir Mülkiye öğrencisi, şu ifadeleri kullandı:

"Şüphesiz Mülkiye’de ideolojik temele dayanan birçok ayrılık var fakat referandum sürecinde Mülkiye; öğrencisiyle, topluluğuyla ve derneğiyle HAYIR dalgasının taşıyıcısı ve toplumsal mecrada anlatıcısı olmuştur. Bu sayede, Fikir ve Aksiyon adlı gruba ve üyesi olan kişilere baktığımız zaman, temelinin radikal islama dayandığını ve İslamcı düşünceye, islama inanmayan herkesi düşman olarak niteleyen bir grup. Ayrıca Türkiye’deki ve Ortadoğu’daki birçok radikal kökten dinci örgütle de bağı olan bu kişiler, Mülkiye’de de siyasal ve radikal islam düşüncesi çerçevesinde vücut bulmaya çalışıyorlar. Referandumdan sonra ise başta Mülkiye’nin ilerici damarı ve Hayır’ı büyütmesi sebebiyle sistematik bir şekilde İnek Bayramı’nı ve okul öğrencilerini hedef gösteriyorlar.  Mülkiye öğrencisinin bir kez daha ilericilik ekseninde birleştiğini ve kendini ve değerlerini hedef gösteren gerici güruha karşı iradesini ortaya koyduğunu gördük."

Öğrenciler, bugün yaptıkları forum sonrasında, fermanların, İnek duasının ve İnek bayramının tüm değerlerinin aynı şekilde bu sene de gerçekleşeceğini belirttiler ve Mülkiye’nin ve memleketin bu gerici saldırganlığa karşı dimdik ayakta olduğunu da eklediler.

DAHA FAZLA