Müjgan Ekin 47 gündür kayıp: Kadınlar bu akşam #MüjganEkinNerede diye soracak

Müjgan Ekin 47 gündür kayıp: Kadınlar bu akşam #MüjganEkinNerede diye soracak

Kadınlar, 47 gündür haber alınamayan Müjgan Ekin için bu akşam saat  21:00’de sosyal medya hesaplarından #MüjganEkinNerede diye soracak.

Özgür Gün TV sunucusu Müjgan Ekin’den 47 gündür haber alınamıyor. Görgü tanıkları Ekin’in en son Ankara’da polisler tarafından gözaltına alındığını söylüyor.

Ekin’in bulunmasını isteyen kadınlar bu akşam Twitter’da #MüjganEkinNerede diye soracak. Twitter eyleminin yanı sıra Cumartesi Anneleri'nin Dünya İnsan Hakları Günü’ne denk gelen 611. buluşmasına katılmak üzere 10 Aralık 2016 Saat 12.00'de  Galatasaray'a çağırı yapıldı.

Kadın Cinayetlerine Acil Önlem Grubu’ndan yapılan açıklamada sürecin takipçisi olunacağı belirtildi.

Açıklama şöyle:

MÜJGAN EKİN 47 GÜNDÜR ‘KAYIP’!

“Ankara’da görgü tanıklarının anlatımlarına göre, polislerce gözaltına alınan Özgür Gün TV’nin eski programcısı ve Sur Belediyesi Meclis üyesi Müjgan Ekin’in izine rastlanılamamasının üzerinden 47 gün geçti. 

Diyarbakır’dan geldiği Ankara’da, 24 Ekim günü bindiği taksi ile Batıkent semtine giderken yolda polislerce durdurulup gözaltına alındığı belirtilen 29 yaşındaki Müjgan Ekin’den 47 gündür haber, iz yok. Müjgan Ekin’den haber alamaması üzerine iki gün sonra Ankara’ya gelen baba Esat Ekin, tek başına kızına dair bir iz bulmaya çalıştı.

Baba Ekin, yapılan tarif doğrultusunda kızının bindiği taksinin şoförü Sedat Çiftçi’ye ulaşmayı başardı.

Müjgan Ekin olabileceğini söylediği müşterisi ile birlikte yolculuk yaptıkları esnada, ‘Ford Focus’ marka bir aracın kendilerini takip ettiğini söyleyen taksi şoförü, sonrasında ise önlerini kesen ‘Fiat Doblo’ marka bir araçtan inen ve polis kartını gösteren sivil kişilerin, araçtaki yolcuyu “canlı bomba” diye gözaltına aldığını anlattı.

Baba Esat Ekin’in kızına dair elde ettiği bu bilgi ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı başvuru sonucunda 17 Kasım günü taksi şoförünün ifadesine başvurulup, açılan dosya Ankara Emniyet Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği’nden Terörle Mücadele Müdürlüğü’ne devredilse de aradan geçen zaman rağmen Müjgan’ın izine ulaşılamadı.

Biz kadınlar da sürecin şeffaf bir şekilde, bizlerin - yani kamuoyunun - bilgisi dahilinde yürütülmesinde ısrarcı ve sürecin takipçisiyiz!”

DAHA FAZLA