Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin kundaklanmasına Ceylan Ertem’den tepki: Kahrolası, yok olası yobazlıklar

Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin kundaklanmasına Ceylan Ertem’den tepki: Kahrolası, yok olası yobazlıklar

Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin kundaklanmasına bir tepki de sanatçı Ceylan Ertem’den geldi. Ertem “Kahrolası zihniyetler, yok olası yobazlıklar” notuyla üzüntüsünü paylaştı.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde 2 yıl eğitim aldığını belirten sanatçı Ceylan Ertem “Bu yangın bir kundakçılık ise gerçekten neden olduğunu çok iyi anlıyorum, biliyorum. Ve bu bilgi beni çok üzüyor. Kahrolası zihniyetler, yok olası yobazlıklar…” mesajını yayınladı.

Ertem’in sosyal medya hesabından paylaştığı not şöyle:

"Şimdi öğrendim, eskiyi anlatayım.

Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde 2 yılım geçti.

Burslu öğrencilerdik, şu an bir çok sahnede/dizide/filmde gördüğünüz isim de benim okul arkadaşımdı.

Öğretmenler hiçbir maddi kazançları olmadan 'gönüllü' olarak okula gelirlerdi. Öğretmenler dediğim de harika müzisyenler, oyuncular, yazarlardı. 

Okulunun tapusu Müjdat hocanın değil okulda okuyan rastgele seçilmiş birkaç öğrencinin üzerine olurdu, bu sistem birkaç yılda bir değişirdi.

Müjdat hoca ölünce okulun bahçesine gömülmek istediğini söylerdi.

Okulu kafana göre bırakamazdın, tüm öğretmenlerin gönüllü olarak sana ders verdiği okuldan bahanesiz ayrılırsan okula bir enstruman ya da kalbinden/cebinden ne koparsa almak durumundaydın.

Bizim okuduğumuz okulun elektrik masrafları haftasonu kurslarına gelen kişilerin ödedikleri kurs ücretleri ile karşılandığından sınıflardan, tuvaletlerden vs çıkarken lambaları söndürürdük, ev gibi. 

Bir keresinde kantinden su alacakken markasını görünce almamıştım, Müjdat hoca da hemen arkamdaymış, duymuş, neden almadığımı sormuştu.

Ben de 20 yaşımda 'çok devrimci' olduğum için 'koka kola ürünü hocam, içmem o suyu' demiştim. Müjdat hoca derhal değiştirtmişti markayı. 

Panik atak ve agorafobi ile boğuşuyorum yıllardır,

okulda bu hastalıklar sebebiyle zaman zaman bir şeyler ters gittiğinde (okulun kurucusunun da memleketin en meşhur panik atak hastası olmasının 'avantajını' yaşardım) bana oldukça anlayışlı davranmıştır bu konuda da.

Sanat tarihi ve felsefe dersleri çok çok iyi geçerdi, şu an bu mevzularda bir iki satır biliyorsam oradaki öğretmenler sayesinde. Tiyatro, yazarlık, müzik öğrencileri ortak dersler alırdık, tanışırdık, işbirlikleri yapardık. Orada çok şey öğrendim, harika arkadaşlar edindim.

Şimdi evim de okula çok yakın. Güzeldir sokağı, çevresi... Bu yangın bir kundakçılık ise gerçekten neden olduğunu çok iyi anlıyorum, biliyorum.

Ve bu bilgi beni çok üzüyor.

Kahrolası zihniyetler, yok olası yobazlıklar... #MSM"